Compromís i PSOE actualitzen el pacte de govern municipal on marquen com a prioritats la reconstrucció social i el desenvolupament sostenible i proposen un pla de protecció integral municipal davant de possibles rebrots a Elx

Compromís i PSOE han actualitzat el seu acord de govern després d’un any de mandat i aquests últims mesos marcats per la crisi del coronavirus, on destaquen la resposta immediata del consistori a les conseqüències de la pandèmia i els projectes clau que van començar a madurar l’anterior legislatura i que ara són una realitat com són les obres de peatonalització a la Corredora i la Plaça de Baix, l’inici de les obres del Campus Tecnològic, els edificis de Sant Antoni o l’impuls a la mobilitat sostenible amb el bus a pedanies.

La portaveu de grup municipal, Esther Díez, ha assegurat que “el nostre compromís és seguir acompanyant a la ciutadania després d’aquesta crisi, com ho hem fet amb una ràpida resposta amb els 1,7 milions d’euros destinats a ajudar més de 4.000 famílies il·licitanes els 1,4 milions d’euros de fons d’ajudes per a l’IBI o el Pla Reactivat Elx, els ajuts al lloguer, a la palma blanca o la cultura il·licitana. Actualitzem les prioritats en el pacte donant més atenció a l’àmbit verd, que és cada vegada més necessari com ens ha dit la covid-19 i a l’emergència social, partides que anirem reforçant en els propers anys “.

Per a la portaveu, “aquesta crisi sanitària ens ha mostrat la nostra vulnerabilitat i ha posat la salut humana en el centre de tota l’acció política. Per això l’Ajuntament d’Elx elevarem un pla de protecció integral per sistematitzar les actuacions enfront de nous possibles rebrots. A més, l’Ajuntament d’Elx ha de liderar la defensa de la sanitat pública i reclamar la reversió de l’Hospital Vinalopó, perquè aquesta crisi ens ha ensenyat la importància de tenir una atenció sanitària que no estiga supeditada a interessos econòmics”.

Municipi resilient

Per la seua banda, la coportaveu de l’executiva de Compromís per Elx, Marian Campello, ha manifestat que Elx és un municipi resilient, que davant d’una pandèmia mundial ha lluitat com lluiten les aparadores il·licitanes, els agricultors de Camp d’Elx i cada petita empresa que aixeca la persiana. El govern municipal ha fet tot el possible per facilitar la vida als seus veïns i veïnes, perquè en política estem per fer la vida més fàcil i no enredar. I aquesta resposta ha estat realista, integradora i social amb una mirada ecologista i feminista”. Campello ha valorat els pactes progressistes que hi ha a la resta d’administracions, Govern central i autonòmic que “ens han de donar poder i seguir en el camí de la reconstrucció social i les polítiques verdes”.