Esther Díez: “El Govern valencià treballa cada dia perquè la infància no es quede enrere“.

La portaveu de grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha manifestat la seua satisfacció pel treball constant del Govern valencià per no deixar a cap persona enrere en aquesta crisi, especialment pel que fa als xiquets i les xiquetes. La portaveu ha volgut destacar mesures singulars que estan passant a la nostra Comunitat i no en altres, com a resposta a l’impacte de la pandèmia.

Entre les mesures dirigides als col·lectius més vulnerables, la Conselleria d’Educació ha repartit a Elx 784 tauletes tàctils amb Internet a xiquets i xiquetes sense recursos per poder seguir les classes en línia del Pla Mulan, engegat també per la Conselleria com a resposta a les necessitats educatives dels xiquets i les xiquetes en l’estat d’alarma i que abasta tant l’educació primària, com la secundària, el batxillerat i la formació professional.

Segons la portaveu, “les administracions hem de vetllar per la infància i treballar per reduir l’impacte de la Covid_19 en tots els àmbits i especialment en les famílies amb situació de vulnerabilitat. Entre altres mesures dirigides a col·lectius vulnerables, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives ha destinat una prestació econòmica per menor d’edat de 120 euros mensuals per a alimentació de xiquets i xiquetes afectats pels tancaments dels centres educatius. Una partida que ascendeix a 2,3 milions d’euros i que va dirigida a famílies amb xiquets i adolescents. Seran els Serveis Socials de cada municipi els que establisquen la urgència i la vulnerabilitat de la família”, ha anunciat Díez.

“El Govern valencià posa en marxa ajudes extraordinàries per a alimentació saludable com les ofertes per la Conselleria d’Educació amb el val menjador, que va substituir al menjador escolar després del tancament dels centres educatius i que han arribat ja a 60.000 famílies. El nostre model de gestió confronta amb el d’altres comunitats que han preferit donar als seus xiquets i xiquetes hamburgueses i pizzes durant més de quaranta dies seguits”, ha sentenciat Díez.