Compromís per Elx va celebrar ahir dimecres una executiva virtual per abordar el context actual de crisi sanitària i les mesures dutes a terme per l’Ajuntament d’Elx per impulsar la reactivació de l’economia local, per atendre l’emergència social, així com abordar les polítiques de transport sostenible posades en marxa durant l’estat d’alarma.

Per l’executiva de Compromís, la salut pública ha estat i és la qüestió central d’esta crisi i per poder sortir-ne en les millors condicions hem de posar al centre de l’acció política a les persones i el planeta. La crisi ha demostrat que moltes de les respostes que s’estan donant a la qüestió sanitària, reforcen també les mesures necessàries per afrontar l’emergència climàtica.

La importància del que és públic, de comptar amb un sistema de sanitat pública i universal, amb unes infraestructures sanitàries dignes i amb uns serveis socials municipals forts i sòlids, és imprescindible per donar la resposta social i que ningú es quede enrere.

Segons la coportaveu de l’executiva, Marian Campello “per a Compromís és primordial en esta crisi treballar per garantir la sanitat pública i perquè no tornen a pagar les mateixes persones que en la crisi anterior. Les més vulnerables han d’estar al centre de les nostres polítiques, en una crisi humanitària de la qual només sortirem d’una manera sostenible i ecològica. Per això les iniciatives del nostre grup municipal a l’Ajuntament d’Elx aniran en aquest sentit”.

Per a la coportaveu Marina González, “el canvi de model impulsat des de l’Ajuntament d’Elx en la passada de legislatura, que posa al centre a les persones i l’accent en el medi ambient, possibilitaran també una millor eixida de la crisi. Elx ha enfortit les partides socials, ha creat ajudes pioneres i construeix un model de municipi que es preocupa per la salut de les persones i del medi ambient. Demanem a l’Ajuntament d’Elx que continue amb eixa línia de suport perquè siga possible la reconstrucció social i vetle també pel futur mediambiental, tan lligat a la salut de les persones”.

Les portaveus han volgut “agrair la labor de tantíssimes persones professionals i voluntàries que en aquests moments tan durs fan que el nostre municipi continue bategant, així com acompanyar en el sentiment a tots aquells que hagen perdut a un ser estimat per culpa d’aquesta pandèmia”..