Esther Díez: “Compromís celebrem la priorització que ha fet el Consell amb la Llei del Palmerar”

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha manifestat la seua satisfacció pel compromís del Consell que aquest cap de setmana ha assolit en el seu conjunt l’objectiu comú perquè la Llei del Palmerar siga prioritària i una de les primeres normes que sortiran de Les Corts.

El Seminari d’Hivern celebrat pel Consell el cap de setmana a Xàbia i Dénia hi ha conclòs, entre altres qüestions, la priorització de l’acord obtingut amb el Patronat del Palmerar d’Elx per a la renovació de la Llei del Palmerar, ja presentat el seu avantprojecte i que pretén entre els seus objectius, la reducció de les amenaces urbanístiques, la resolució de la carència de tutela legal de l’àrea declarada Patrimoni de la Humanitat, la millora de la definició dels usos socials i econòmics de l’espai, entre altres.

Per a la portaveu, “des de Compromís per Elx celebrem que el Govern del Botànic s’haja establert com a prioritat la presentació de l’Avantprojecte de la Llei com així es recull als objectius fixats al llarg del cap de setmana al seminari. En aquest sentit, Compromís per Elx entenem que és important que la tramitació d’aquesta Llei quede reflectida com a un dels punts prioritaris de l’acord del govern de la Generalitat Valenciana. Cal recordar que la Llei actual és del 1986 i que necessitem eixa actualització de la norma que té com a objectiu final garantir la supervivència del Palmerar d’Elx que és Patrimoni de la Humanitat.

Díez ha recordat que “la tasca desenvolupada l’anterior legislatura des de la regidoria de Palmerar, dirigida per l’actual Director General de Transició Ecològica, Antonio García Díez, i que va suposar l’impuls per a la renovació d’aquesta llei, ha sigut indispensable per al nostre Palmerar així com les polítiques de lluita contra les plagues i el morrut roig“, ha assenyalat la portaveu.

Arxivat en: elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *