Joan Baldoví: “L’Estat té un deute històric amb les comarques de sud”

El diputat per Compromís al Congrés assegura en un acte a Elx que Compromís serà la garantia de compliment de l’acord de govern estatal amb el PSOE.

Compromís per Elx ha organitzat una xerrada amb el diputat al Congrés, Joan Baldoví, per explicar a la ciutadania els detalls de l’acord d’investidura amb el Govern estatal entre els quals es troben la reforma del sistema de finançament de les comunitats autònomes, el pagament de les ajudes a la Dependència per part de l’Estat -que ara abona el 12% quan hauria d’aportar el 50% -, o les inversions justes en matèria d’infraestructures, entre altres demandes.

 

En concret a Elx, Baldoví s’ha referit a l’última notícia sobre l’arribada de l’AVE a la ciutat i ha lamentat que “ploga sobre mullat una vegada més en aquesta comarca tradicionalment oblidada en les inversions estatals”, s’ha referit així a les últimes notícies conegudes sobre l’arribada de l’AVE que el Ministeri pretén posar en marxa per fases fins que es finalitzen les obres a l’estació de Múrcia suposant una major tardança en el trajecte.

 

També el diputat s’ha referit a les demandes històriques del municipi com és la connexió ferroviària amb l’aeroport Alacant-Elx: “No es pot entendre que encara un aeroport com el de l’Altet no compte amb la connexió necessària, que la Ronda Sud estiga a mitges, o que l’estat de la rodalia provoque la pèrdua de milers de passatgers cada any, i per això un dels acords prioritaris ha estat la inversió més gran de l’estat en la dignificació del servei de rodalia”, ha assegurat.

 

També Baldoví s’ha adreçat als agricultors i totes les persones que viuen de camp i els ha assegurat que “l’acord que Compromís hem aconseguit, en el punt 7 exactament del document, queda molt clar que l’Estat garantirà la disponibilitat de l’aigua en aquestes comarques perquè l’agricultura tinga un futur, tant al Camp d’Elx com a la Vega Baixa”.

 

Pel que fa a l’acompliment dels acords, el diputat ha assenyalat que “els acords estan per complir-se i així ho exigirem al PSOE, que complisca tots els acords amb els quals beneficiaran a la immensa majoria de valencians i valencianes”.

 

Arxivat en: accessos, aeroport, Comarcal, elx, finançament, govern, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *