Moció de Compromís per limitar les cases d’apostes

Proposen mesures com l’eliminació de les màquines d’apostes en els locals hostalers o la incorporació d’un sistema d’identificació de l’usuari per evitar el joc en menors d’edat. El grup municipal de Compromís per Elx porta a el primer ple de l’any una moció per limitar la instal·lació de cases d’apostes i prevenir les greus conseqüències de la ludopatia enfront de la massiva instal·lació de les mateixes i l’increment de persones jugadores.

Com ha explicat la portaveu de grup municipal, Esther Díez,”entenem que es tracta una qüestió fonamental, que ha de ser regulada atès que la ludopatia és un problema de salut pública i des de les administracions públiques hem de fer aquest treball detallat de prevenció de aquesta malaltia“.

Per això des de Compromís entenem que hi ha elements de regular com són les distàncies de les cases d’apostes dels centres educatius, regular també la publicitat d’aquest tipus de negocis en els mitjans de comunicació i també de manera específica a la via pública, així com desenvolupar estratègies integrals de prevenció. El grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes ha presentat una bateria d’esmenes a l’Avantprojecte de Llei en aquest sentit per millorar la proposta que es fa des de la Generalitat Valenciana. “Recordar que hi ha una moratòria per concedir llicències per a aquest tipus de cases d’apostes i des del grup el que fem és reforçar aquestes propostes per regular una qüestió fonamental perquè l’administració vetlle pels col·lectius més vulnerables”, ha assenyalat la portaveu.

Per la seua banda, el portaveu adjunt de Compromís a Elx i regidor de Comerç, Felip Sánchez, ha assenyalat que “aquestes propostes estan adreçades als espais on s’ubiquen les cases d’apostes i que la futura Llei haurà de concretar qüestions com els 1.000 metres de distància mínima dels centres educatius, esportius o sanitaris, que els locals que no compleixen amb la distància no se’ls renove el permís de llicència, així com la prohibició d’instal·lar màquines d’apostes en els establiments d’hostaleria o similars, i que a més, requereixen d’un mecanisme d’identificació personal per evitar que siguen menors o persones inscrites en el registre d’exclusió social, les que accedeixen “.

També és molt important regular la publicitat tant exterior com interna, “es tracta d’una publicitat molt agressiva i atractiva per a les persones addictes”, ha assenyalat Sánchez que a més ha afegit que “la publicitat d’aquestes cases mai podrà estar referida a entitats creditícies o financeres, tan lligades als deutes i als problemes de ludopatia “.

A més, ha apuntat Sànchez,”volem un nou marc, que s’elabore una estratègia valenciana de el joc que tracte també les malalties i patologies associades a el joc i, per tant, que s’integre de manera global les conselleries de Sanitat, Educació, Joventut, infància i els Serveis Socials, així com les empreses de sector, que han d’actuar de manera responsable per protegir la societat dels efectes de el joc “.

Arxivat en: apostes, elx, joves, salut pública

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *