El Grup Municipal de Compromís Per Elx, ha presentat la seua moció per al pròxim ple del dia 25 de novembre. En ella, es demana un tracte just per part de la Diputació d’Alacant en la promoció de les festes locals il·licitanes, de forma equitativa a com la Diputació realitza respecte a les festes d’Alacant.

“Concretament, proposem que la Diputació d’Alacant incloga una partida per a la promoció de les Festes d’Agost i col·labore en la instal·lació de la barraca municipal”. La portaveu de grup municipal, Esther Díez, ha recalcat la importància de les festes locals, tant en l’àmbit econòmic pel seu potencial d’atracció turístic, com en l’àmbit social i patrimonial, comptant amb elements distintius únics com el Misteri d’Elx. Just per aquesta singularitat, ha recordat, l’Ajuntament i la societat civil local fan un esforç inversor en el qual han d’estar a l’altura la resta d’administracions properes.

“Reclamem que la Diputació d’Alacant tinga un tracte amb el nostre municipi equivalent a què té amb Alacant. Volem que faça la inversió que mereixen unes festes úniques com les nostres, de la mateixa manera que se subvencionen Fogueres d’Alacant”, ha recalcat la portaveu.

Concretament, mentre la Diputació subvenciona amb partides nominatives que sumen un total de 137.000 € a les Fogueres d’Alacant, la subvenció anual que aquesta institució provincial destina a l’única festa il·licitana que subvenciona, el Misteri d’Elx, el 2019 simplement va ascendir a 23.520 €. A això, només se li va sumar el 2019 una línia concreta per a l’edició d’un material de La Festa per valor de 16.000 €.

“Compromís hem interpretat la falta de suport institucional a les festes il·licitanes per part de la Diputació, en la línia de l’abandó constant de la Diputació d’Alacant al segon municipi de la província. La diputació s’omple la boca amb promeses cap als municipis que després no compleix, com l’auditori provincial d’Elx, tantes vegades promés però sense concreció pressupostària alguna”, ha sentenciat Díez.