El Consell concedeix a la UMH més de 168.000 euros per impulsar projectes d’investigació amb cultius agroecològics i la seua adaptació al canvi climàtic

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, concedeix en total ajudes per més de 350.000 euros destinats a projectes de cooperació en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat Valenciana concedeix a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) més de 168.000 € en ajudes per al desenvolupament de projectes d’investigació amb cultius agroecològics i la seua adaptació al canvi climàtic. Els projectes finançats per la Conselleria d’Agricultura tenen com a objecte el suport i foment de treballs pilot i per al desenvolupament de nous productes, tècniques, processos i tecnologia, vinculats al sector agrari i alimentari, que compten amb un plantejament innovador i sostenible.

Entre els projectes que finança el Consell i que desenvolupa la Universitat d’Elx (UMH) es troben, per exemple, la selecció de noves varietats comercials i de cultius alternatius destinats a agricultura ecològica en condicions de clima canviant; selecció de varietats tradicionals de tomàquet; projectes de cooperació relacionats amb la valorització de restes vegetals en experiències d’agrocompostatge; o projectes de valorització de residus vegetals generats en jardins municipals com a possibles fertilitzants.

Per a Compromís per Elx “l’aposta de la Conselleria per la investigació a favor del desenvolupament sostenible dels sectors agrícoles i productius és indiscutible, el suport a les institucions acadèmiques com és el cas de la Universitat Miguel Hernández i l’aposta pel canvi de model i la transició ecològica de la Conselleria, ens ajudarà als municipis a avançar en sostenibilitat i en l’horitzó ELX2030 “, ha assenyalat el regidor de Desenvolupament Rural de l’Ajuntament d’Elx, Felip Sánchez.

Arxivat en: agrícoles, Comarcal, elx, umh

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *