Moció per la protecció de les xiquetes i la infància i per l’abolició de les discriminacions per gènere

El grup municipal de Compromís per Elx porta al ple de l’Ajuntament d’Elx d’octubre una moció per la protecció de les xiquetes i l’erradicació de les discriminacions per gènere que pateixen encara moltíssimes xiquetes al voltant de tot el món.

 

Com explica la portaveu del grup municipal, Esther Díez, “només dos terços dels països en desenvolupament han aconseguit l’equitat de gènere en l’educació primària, moltes xiquetes pateixen encara pràctiques horribles com per exemple l’ablació, d’altres són obligades a casar-se molt joves o amb algú a qui no han escollit, o es veuen discriminades a favor d’un fill home”.

 

En aquest context, s’emmarca la meta fixada en l’Objectiu número 5 de l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible que busca “aconseguir la igualtat entre els gèneres i donar poder a totes les dones i les xiquetes”, com diu el text del document.

 

Per a Díez, “el progrés de la xiqueta, qui exerceix diferents papers en totes les societats, no és només bo per a ella, sinó per les seues famílies, comunitats, nacions o el món sencer. Per això cal erradicar totes les discriminacions per gènere i els desavantatges que pateixen per aconseguir una societat sana, justa i decent”.

 

No obstant això, les dones i les xiquetes ja han començat la lluita, avui dia, hi ha més xiquetes escolaritzades i que acaben l’escola, hi ha menys matrimonis infantils i menys que es converteixen en mares quan encara són xiquetes. Nenes i adolescents estan canviant el món i aborden temes crucials com l’activista palestina Ahed Tamimi, l’activista pakistanesa Malala Yousafzai, l’activista sud-africana Zulaikha Patel o l’activista sueca Greta Thunberg.

És per tot això, que Compromís va sol·licitar en el ple que l’Ajuntament d’Elx se sume a totes les veus que clamen pel final de la discriminació i de la violència de gènere, barrera infranquejable en el camí cap a una societat on totes les persones visquen en llibertat i igualtat; que l’Ajuntament d’Elx es comprometa a treballar en contra de la violència de gènere amb polítiques transversals per erradicar les violències masclistes; que continue treballant per complir i fer complir el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista i també el Pacte d’Estat i seguir treballant en la defensa i pels drets de les xiquetes valencianes i de tot l’Estat.

Així com, comprometre al fet que l’Ajuntament d’Elx, junt el teixit associatiu del municipi, promoga la dotació de recursos suficients per a crear estructures de participació i decisió per a les xiquetes i joves que afavorisquen ítems d’avaluació dirigits a establir la base científica necessària per a determinar les mesures pal·liatives més apropiades i eficaces en cada cas.

Arxivat en: elx, feminisme, igualtat, joves, Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *