Més Compromís-Més País reivindica el bon estat de salut dels consistoris del Baix Vinalopó i demana flexibilitat davant la Llei d’Estabilitat Pressupostària

La candidatura Més Compromís-Més País per Alacant s’ha reunit hui a Elx amb representants dels ajuntaments de la comarca del Baix Vinalopó per recollir tant les necessitats de les localitats com per conéixer què esperen del Govern estatal a partir del pròxim 10 de novembre i com afecta la falta d’acord en la quotidianitat dels municipis.

Tan Santa Pola, Crevillent, com Elx, han coincidit amb les dificultats que suposa la Llei d’Estabilitat Pressupostària en consistoris que tenen sanejats els seus comptes i als quals se’ls obliga a tornar als bancs el superàvit per amortitzar el deute. Una situació que s’afegeix a la manca de recursos humans que complica la taxa de reposició de funcionaris i la regla de despesa que impedeix créixer.

Més Compromís-Més País també ha reivindicat els problemes històrics de la província d’Alacant com són la modernització del tren, el Corredor Mediterrani, l’arribada de l’AVE, la connexió ferroviària de l’aeroport Elx-Alacant, la reforma del sistema de finançament de les comunitats autònomes d’acord amb el pes poblacional, l’incompliment del pagament de les ajudes a la dependència per part de l’Estat o l’accés a l’habitatge.

Però també les qüestions més concretes que afecten els municipis per la inacció d’un govern en funcions com pot ser la delimitació per als vehicles de les zones 30 a les ciutats, el marc estatal de regulació de la circulació dels vehicles de mobilitat personal ( VMP) com ara els patinets, o la gestió de les ajudes a les persones afectades per la passada gota freda del passat mes de setembre, DANA. En aquesta última qüestió, la coalició estima que el 93% dels agricultors de la província es quedaran fora de les ajudes per no tenir les assegurances agràries que s’han encarit en els últims anys.

El cap de llista per Alacant al Congrés, Ignasi Candela, ha assenyalat que “Compromís és qui situa els problemes dels alacantins i les alacantines a Madrid, els únics que defensen els interessos dels valencians i valencianes davant el Govern central i  hem pres nota de tot el treball que esteu duent a terme els municipis per canviar els models cap a horitzons més sostenibles i necessiteu sense cap dubte un Govern central que us acompanye”.

Arxivat en: alacant, Comarcal, eleccions, elx, finançament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *