Mònica Oltra ha recolzat a la candidata a l’Alcaldia a Elx com la millor alcaldessa per al municipi i la dona que sap que la bona política només és la que surt del cor.

Compromís ha organitzat el seu acte central de campanya a Elx amb un esdeveniment de caràcter comarcal amb la presència dels alcaldables de la comarca del Baix Vinalopó: Alejandro Escalada per Santa Pola, José Manuel Penalva per Crevillent, Mireia Mollà per Elx i per descomptat la portaveu i líder de Compromís, Mónica Oltra.

Mireia Mollà ha estat acompanyada pel públic al centre de congressos en l’últim acte de campanya d’aquestes eleccions municipals a les quals Compromís es presenta com l’opció que marca la diferència. Mollà ha destacat les iniciatives que han millorat el dia a dia dels il·licitans amb l’impuls de les polítiques en verd, la mobilitat sostenible, l’atenció a les persones en situació d’emergència, la protecció dels entorns naturals, l’impuls a l’agricultura i Camp d’Elx i la reconciliació de l’Ajuntament d’Elx amb la ciutadania.

La candidata ha assegurat que “Compromís tenim el projecte de municipi que no és de legislatura ni d’eleccions, és de generacions”. S’ha referit així al rumb que ha pres Elx durant aquesta legislatura i al consens més gran arribat per part del teixit social, econòmic i polític de la ciutat, amb l’objectiu ELX2030 per fer del municipi la Capital Verda Europea.

Entre els objectius per abordar la següent legislatura, Mollà s’ha referit a la temporalitat i precarietat laboral a la qual encara s’enfronten moltes persones, a abordar l’economia des de la innovació, la generació d’oportunitats, Elx Campus Tecnològic, el Districte Digital,l’impuls de la indústria i la creació de sòl industrial. També a les propostes per dignificar l’habitatge a Elx el seu accés i accessibilitat sobretot a les persones amb menys recursos i als joves.

La portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que” ara toca parlar de sostenibilitat, de medi ambient i del projecte de futur que té el municipi, Elx 2030, amb el qual dissenyarem el futur dels nostres fills i filles, tallar l’emergència climàtica que hem de declarar i treballar per aquest canvi de model econòmic, aquesta transformació cap a l’economia de les persones i que lluite per deixar un planeta habitable a les pròximes generacions”.

Oltra ha recordat els avenços en polítiques socials i en dependència durant aquest mandat, unes xifres que es faran oficials a finals de mes però que ha volgut avançar i és que el sistema de dependència ha arribat a les 80.000 persones ateses, el doble que les que estaven en el sistema quan Compromís va entrar en el govern de la Generalitat Valenciana en 2015.