Mireia Mollà considera l’esport, la cultura i el transport,  elements irrenunciables per a un municipi per a les persones .

Compromís proposa la creació en la pròxima legislatura de la Targeta Solidària, una iniciativa municipal destinada a donar suport a les persones en situació de vulnerabilitat. Mireia Molla, regidora i candidata a l’alcaldia, ha assenyalat que “davant d’una situació d’atur o vulnerabilitat, les persones ens veiem obligades a retallar despeses que semblen secundaris, però que resulten fonamentals per al nostre desenvolupament personal i possibilitats laborals. Parlem de poder fer esport,d’accedir a una obra de cinema o de teatre o de comptar amb un abonament de transport públic“.

La nova targeta impulsada per Compromís permetrà l’accés gratuït a serveis municipals com són les instal·lacions esportives,el servei de transport públic amb bicicleta“BiciElx”,els museus municipals i les projeccions del Cinema Odeon.Igualment planteja importants descomptes per a l’accés al servei d’autobusos,amb un programa de bons que reduiria el preu a més de la meitat del cost, a més de descomptes en l’accés a representacions i activitats del Gran Teatre.

“Les institucions hem d’estar al costat de les persones justament en aquells moments en què més ens necessiten, responent davant d’aquelles situacions que ens fan més vulnerables”, ha recordat Mollà. “Una persona en situació d’atur o de vulnerabilitat ha de destinar els seus recursos a necessitats molt importants, però prescindir de l’esport, la cultura o la mobilitat empitjora les condicions personals i resta possibilitats laborals”.

Per tot això Compromís proposa que, prenent com a referència l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples(IPREM),índex de referència estatal a l’hora de concedir ajudes i subvencions, s’habiliti aquesta Targeta Solidària que, per exemple, rebaixaria el cost del transport des dels 1,35 € que costa actualment el bitllet ordinari als 0,64 € per viatge.

Aquesta mesura d’accés a l’oci, a l’esport i al transport, redundaria, a més, en el teixit cultural, artístic, musical i esportiu del municipi. “En moments de vulnerabilitat, ningú ha de quedar-se enrere, ningú ha de prescindir de serveis públics com són la cultura, l’esport o el transport, i des de la política hem de marcar la diferència a l’hora de garantir aquests drets”.