Compromís per Elx situa l’accés a l’habitatge com a eix prioritari per a la legislatura que ve i presenta un paquet de mesures i inversions per a la seua dignificació. La candidata a l’Alcaldia, Mireia Mollà, ha presentat avui en roda de premsa el ‘Pla Solarítzat’ per impulsar la construcció d’habitatge accessible a la ciutadania. Mollà ha explicat que “el mercat ha d’assumir que ha d’oferir habitatge accessible i la nova LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge), que és una eina molt eficaç per impulsar l’urbanisme d’un municipi com a eina a favor de les persones, alhora que garanteix la igualtat de condicions i benefici per als propietaris i constructors, permet realitzar aquest tipus d’accions”.

“Compromís volem posar en marxa un mapa de solars públics i privats sense construccions per conéixer les seues característiques, situació legal i propietaris, amb l’objectiu de plantejar alternatives. Proposem zones estratègiques per a la construcció d’habitatges, en els solars públics s’encarregarà de construir habitatge social Pimesa, però amb els propietaris privats volem poder negociar i convenir per activar habitatge amb preus assequibles per a famílies en situació de vulnerabilitat però també per als joves que es veuen sense la possibilitat d’accedir a l’habitatge”, ha assenyalat la candidata.

Mollà ha assegurat que “l’habitatge serà un eix fonamental en la pròxima legislatura i a través d’aquest mapa de solars i el Pla Solarízate pretenem que es reserve el 30% a habitatge accessible”.

La candidata també ha recordat la proposta de Compromís realitzada fa uns mesos envers el protocol de compensació del deute de la Generalitat Valenciana amb el municipi pels terrenys de la Universitat, destinar 8 dels 43 milions d’euros a un pla per a la instal·lació d’ascensors en els habitatges de més de quatre pisos. “A Elx hi ha més de 21.000 habitatges amb més de quatre altures que no tenen ascensor i hem de fixar com a prioritat acabar amb aquest problema, evitar que la gent es quede tancada a casa seua, iniciativa amb la qual Compromís pretén que es finance la instal·lació dels ascensors almenys en un 50% i que siga compatible amb les ajudes de la GVA o el Ministeri”, ha conclòs Mollà que ha recordat que aquesta mesura aniria acompanyada de l’Oficina Única de l’Habitatge i Accessibilitat, dotada de pressupost i personal per assessorar en tots els tràmits als propietaris.