Compromís es compromet a reivindicar ajudes compensatòries pel veto rus per a la Magrana Mollar

L’eurodiputat per Compromís, Jordi Sebastià, es reuneix amb la Junta Rectora de la DO Magrana Mollar i amb les entitats agroalimentàries del Camp d’Elx.

En una visita a Elx, el candidat al Parlament Europeu per Compromís, Jordi Sebastià, s’ha compromés a “deixar-se la pell” perquè els agricultors tinguen unes condicions dignes i reben un tracte respectuós i a treballar des del Parlament Europeu perquè els agricultors siguen considerats gestors del territori.

El candidat al Parlament Europeu de Compromís i el regidor de Medi Rural l’Ajuntament d’Elx, Antonio García, s’han reunit aquest matí a l’Oficina Comarcal Agrària (COAPA) amb el president de la Junta Rectora de la DO Magrana Mollar, Francisco Oliva i amb altres representants de la DO per explicar les seues propostes i escoltar les seues reivindicacions.

“Exigim que la Magrana Mollar també reba les ajudes compensatòries que han obtingut altres productes afectats pel veto rus”, ha afirmat el candidat al Parlament Europeu. I ha afegit: “És una lluita que estem duent pràcticament en solitari, i ens comprometem a continuar portant-la a terme, a exigir amb dades sobre la taula que es contemple el cas específic de la magrana i a portar la veu dels agricultors al Parlament Europeu. S’ha treballat molt per aconseguir la DO i és intolerable que ara es queden desemparats”.

A més, han visitat també el Parc Natural Agrari dels Carrissars on han incidit altra de les seues propostes: que la UE contemple als agricultors com a gestors del territori. “Cal posar el valor el treball de conservació del territori que realitzen els agricultors, especialment en zones com aquesta, de tant valor mediambiental”. I afegeix: “Si no fos pels agricultors, que a més han realitzat una tasca de gestió hídrica espectacular, aquesta zona no seria gestionada, i potser ni tan sols podríem mantenir els dos parcs, el Fondo i les Salines”.

Per la seua banda, Antonio García, regidor d’Agricultura, ha recalcat que durant aquesta legislatura s’han triplicat les ajudes per a la DO Granada Mollar d’Elx i ha valorat el “valuós treball que es realitza en Carrissars, on es combina una agricultura sostenible amb la recuperació d’un espai natural de primera magnitud”.

Arxivat en: agrícoles, camp, elx, europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *