Compromís proposa doblar la partida del Pressupost Participatiu i Elx Participa

Mireia Mollà i Felip Sànchez anuncien aquest impuls a la participació i asseguren que amb l’arribada de l’administració electrònica i les noves eines Smart City de l’Ajuntament es facilitarà la cogestió de la ciutadania sobre les decisions municipals.

Compromís per Elx ha anunciat en roda de premsa aquest matí l’impuls decidit que pretenen dur a terme a l’àrea de Participació per a la legislatura que ve amb l’augment de les partides de Pressupost Participatiu i el programa de dinamització de barris i pedanies Elx Participa.

La candidata a l’Alcaldia, Mireia Mollà, ha recordat que “Compromís ho teníem molt clar el 2015 que havíem d’atendre l’emergència social però també l’emergència democràtica. Hi havia una fractura evident amb el govern del PP que hi havia atropellat totes les fórmules de participació que garantien que l’administració estava al servei dels interessos públics dels veïns i veïnes. Vam ser fonamentals per recuperar el diàleg constant amb totes les entitats i persones, recuperem el Pressupost Participatiu per barris i pedanies per decidir les petites inversions que fan més feliç el dia a dia, el torn ciutadà al ple per interpel·lar directament als regidors i regidores, la participació dels consells i juntes municipals del camp i hem fet possible el programa Elx Participa en barris i pedanies.

També Mollà s’ha referit a “la recuperació del Debat de l’Estat del Municipi en un context en el qual la política no responia a la ciutadania ni feia balanç, hem assolit els millors índexs de transparència davant de l’opacitat del govern anterior perquè vam venir a dir que la transparència ha de ser l’aliada d’un govern honest i estem plenament convençuts que per lluitar contra la corrupció i tenir un govern decent al servei de la gent tenim l’obligació de retre tots els comptes a la ciutadania”.

El regidor de Participació i Associacionisme i número 3 de la llista de Compromís per Elx, Felip Sánchez, ha explicat que l’objectiu és doblar les partides del Pressupost Participatiu fins als 2,3 milions d’euros i Elx Participa fins als 200.000 euros donat el seu gran èxit i bona acollida per part de la ciutadania.

“En la pròxima legislatura ampliarem la democràcia participativa, facilitar a la ciutadania l’accés a la participació duplicar les dues partides i tenim noves oportunitats amb l’administració electrònica, la seua modernització amb els Fons Edusi, el projecte de Smart City i l’OMAC digital per facilitar la cogestió a la ciutadania perquè qualsevol persona puga participar accedint a través del mòbil, el regidor 28 com ho hem anomenat perquè qualsevol persona tinga accés amb el seu telèfon a qualsevol decisió o procés participatiu, tindrà a la seua mà la gestió municipal perquè obrim una finestra d’oportunitats que desenvoluparem aquesta legislatura.

Elecció democràtica en pedanies

Mireia Mollà ha volgut recordar que un Govern pot arrasar amb totes les eines de participació i transparència com vam veure que el PP es va emportar totes les iniciatives que hi havia i ara hem recuperat perquè som un govern decent que creu en la participació i per això duem a terme mesures de radicalitat democràtica que marquen la diferència. “Volem alertar que Compromís vam posar en l’acord de govern l’elecció democràtica dels representants pedanis i ens agradaria que a més de l’oposició, els nostres socis de govern es pronunciaren sobre aquesta qüestió per assegurar que ningú posarà en perill aquesta iniciativa històrica de democràcia activa que empodera i respecte als veïns i veïnes de les pedanies.

Arxivat en: democracia, elx, Participació ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *