Mireia Mollà: “El Consell ha d’assumir una altra enganyifa milionària del PP per la seua nefasta gestió al Parc Natural del Fondo”

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián Calvo, denuncia en el ple de les Corts les males decisions preses pel govern del PP durant dècades i anuncia que hui el govern del Botànic dóna la solució

La Generalitat Valenciana ha de fer front a més d’11 milions d’euros que abonarà a la Comunitat de Regants Regs de Llevant Marge Esquerra del Segura d’Elx sota un acord de pagament ajornat per la prohibició de l’explotació de la caça al Parc Natural del Fondo. El Tribunal Suprem en sentència ferma dóna la raó als regants i exigeix a la Generalitat l’abonament d’aquestes quantitats més els interessos generats perquè la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, quan estava al davant la hui presidenta del Partit Popular, Isabel Bonig , va denegar el 2013 la indemnització definitiva de 9,1 milions que va reclamar la comunitat de regants per reclamació patrimonial i que hui ascendeix a més d’11 milions d’euros.

Abans d’aquesta denegació en 2013, hi ha hagut una infinitat de processos judicials per evitar la indemnització d’un dret, amb nombrosos i alts costos per a les arques públiques. El Govern del Botànic ha arribat a un acord amb la Comunitat de Regants per a l’abonament de la indemnització amb pagament ajornat, i a més, i gràcies a aquesta indemnització, serà possible la construcció al parc natural d’una dessalobradora que permeta completar els recursos disponibles per als agricultors.

Per a la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx i regidora de Representació Institucional de l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, “a més d’assumir una altra enganyifa milionària perquè el PP va voler arrabassar un dret sense pagar la indemnització, donem solució a un problema hídric molt seriós a la zona amb la construcció de la dessalobradora que portarà a terme la comunitat de regants amb part dels diners de la indemnització. No ens sorprén aquesta qüestió que se suma a aquesta herència ‘impecable’ que va deixar el PP per als valencians i les valencianes, que va dilatar en el temps i en les institucions judicials provocant costos dels processos i interessos innecessaris, i que ara, és aquest govern el que dóna la solució a una demanda històrica i a més aconsegueix la modernització de l’enclavament per al millor aprofitament de les aigües amb la dessalobradora que construirà Regs de Llevant”.

“Hem passat d’un clima de crispació entre el Partit Popular i la Comunitat de Regants a un enteniment per avançar en la consecució d’interessos que resulten beneficiosos per al conjunt de la societat”, ha sentenciat Mollà.

Arxivat en: agua, elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *