Compromís exigirà a la Generalitat el compliment del pagament del deute històric en inversions concretes per a Elx

El grup municipal demanarà l’elaboració d’un llistat d’inversions per a què l’administració autonòmica compense el deute amb el municipi i complisca el compromís manifestat pel president Ximo Puig

El grup municipal de Compromís per Elx ha posat damunt de la taula en roda de premsa la ruta de l’últim curs polític d’aquesta legislatura i que s’emmarca en tres eixos. D’un costat, Compromís proposa que l’Ajuntament d’Elx elabore un document amb les inversions necessàries per al municipi il·licità i que aquest llistat servisca perquè la Generalitat Valenciana compense el deute històric que té amb Elx pels terrenys de la Universitat Miguel Hernández (UMH) que al seu dia va assumir el consistori.

“Ximo Puig es va comprometre a compensar el deute amb Elx (43 milions d’euros) i ja ha compromés 8 milions per al futur Centre de Disseny i Modelatge de Calçat que s’ubicarà a l’antic edifici de Correus. Cal elaborar una llista de prioritats i inversions tant en barris i pedanies per harmonitzar les partides rurals amb els barris, que siguen inclusius i poder oferir uns serveis de millor qualitat”, ha explicat la portaveu del grup, Mireia Mollà.

També Compromís ha demanat que es convoque de manera urgent el Consell Econòmic i Social de la ciutat per iniciar un procés de debat i de consulta amb els agents implicats per perfilar el projecte del Centre de Disseny i Modelatge de Calçat i definir el rumb d’aquest projecte que situarà el talent il·licità i un sector molt important de l’economia on hauria d’estar des de fa molt de temps.

Finalment, per al grup municipal de Compromís per Elx és imprescindible la culminació de la documentació de tres grans fites que viurà el municipi en aquesta legislatura com és la nova contracta de la neteja; la gestió directa de l’autobús a les pedanies; i l’execució del Pla Edificant.

Mollà, acompanyada dels tres regidors del grup municipal Antonio García, Felip Sánchez i Esther Díez, ha fet un balanç positiu d’aquests tres anys de legislatura i ha ressaltat la importància d’arribar a acords, de tirar endavant els pressupostos en temps i forma i orgullosos de posar damunt de la taula projectes il·lusionants que traspassen aquesta legislatura com és Elx 2030 i que tots els sectors de la societat il·licitana han abraçat.

Arxivat en: calçat, calcer, camp, elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *