Les Festes d’Agost traspassen fronteres

MIREIA MOLLÀ. Un any més Elx es prepara per a viure els seus dies grans, les Festes d’Agost. Moments en els quals els il·licitans i les il·licitanes ens tornem a descobrir, d’on venim, qui vam ser i projectem tot allò que ens fa singulars. Les Festes són el reflex del caràcter il·licità que es concentra en la infinitat d’activitats que es desenvolupen al llarg de més d’una setmana de color, pólvora i tradicions.

I per descomptat és moment de tornar a gaudir de la nostra tradició més preuada: El Misteri d’Elx. Aquest any per partida doble, amb les representacions extraordinàries a l’octubre, o per partida triple, perquè durant aquest 2018, en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, les veus més joves d’aquest drama sacre líric i Patrimoni Mundial, L’Escolania i Cor juvenil del Misteri, han compartit escenari amb els Xics del Cor, la coral francesa que va saltar a la fama amb la pel·lícula ‘Les Choristes” i que l’Ajuntament d’Elx a través de Visitelche, ha unit perquè els més petits compartisquen el talent i siguen els protagonistes de la transmissió i salvaguarda d’aquest bé cultural. Encara els espera una cita importantíssima a Lió al setembre, ocasió per enaltir encara més si és possible el Misteri d’Elx i on actuaran per tercera vegada i última de manera conjunta, posant el punt final a un projecte que no hagués estat possible sense l’Agència Valenciana de Turisme i que el que ha pretés és que els nostres valors patrimonials i el nostre caràcter més genuí traspasse fronteres.

I això és el que fan les Festes d’Agost, traspassar fronteres i situar-nos com a destinació turística. A més de l’internacional Misteri d’Elx, la popular Nit de l’Albà, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, aglutina milers d’ulls que gaudeixen d’una nit màgica en què s’il·lumina el cel il·licità d’una manera molt especial i que atrau molts visitants. També les entrades Mora i Cristiana, amb les seues espectaculars boatos, l’alardo, l’ambaixada o les representacions de les civilitzacions assentades al llarg dels segles al municipi de la mà de Pobladors i l’Àgora Heliketana, són cites indiscutibles per gaudir d’unes festes d’agost del tot.

Des d’aquest espai m’agradaria felicitar a totes les persones que aconsegueixen il·lusionar cada any en aquestes dates tan especials, gràcies pel seu treball i esforços perquè tant els il·licitans i les il·licitanes, com aquelles persones que decidisquen acompanyar-nos durant les seues vacances i vulguen gaudir de les nostres festes, es porten el millor sabor de boca de tot el que pot oferir aquest meravellós municipi.

A més de les activitats programades, convide des d’aquí a gaudir dels espectaculars 9 quilòmetres de platges naturals del litoral i dels innombrables atractius que ofereix el municipi. I per descomptat, desitjar unes bones festes i que siguen unes festes lliures d’agressions sexistes. Que ens divertim amb responsabilitat i gaudim d’un oci lliure d’assetjaments. Que l’alcohol no siga excusa i que només sí és sí. Recordar que l’Ajuntament d’Elx ha instal·lat un punt violeta per atendre homes i dones en cas de patir una agressió sexista i per posar a disposició de la ciutadania les eines per fer d’aquestes, unes festes segures. Bones Festes d’Agost Elx!

Mireia Mollà regidor de Representació Institucional, Turisme i Platges.

Arxivat en: opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *