Moció de Compromís en solidaritat amb els regants i les famílies agricultores

El grup municipal de Compromís per Elx defensarà una moció al ple de l’Ajuntament d’Elx per a denunciar les últimes declaracions del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i desenvolupament Rural del Govern de Castella-La Manxa, Francisco Martínez Arroyo, en què plantejava que “no s’ha de destinar ni una sola gota per a regadius en el Llevant“.

Segons ha indicat el conseller, l’esborrany que Castella-la Manxa està elaborant en matèria de l’aigua i proposta d’un pacte regional, planteja que “no es destine ni una sola gota per a regadius en el Llevant i que només es facilite l’aigua de la capçalera del Tajo en forma de transvasament si hi ha necessitat real de proveïment humà”. Precisava a més que “l’aigua si es podrà utilitzar per a regadiu a Castella-la Manxa” afegint que, “davant de possibles transvasaments, sempre estaran per damunt els interessos de la conca cedent davant de qualsevol altre ús”.

Es tracta, per tant, d’un esborrany i declaracions que contradiuen el mateix esperit del document, que en la seua introducció advoca per la cooperació igualitària de tots els territoris d’Espanya i la recerca de l’equilibri territorial”, i, sobretot,” es tracta d’un esborrany i declaracions insolidàries que plantegen una confrontació oberta amb agricultors i agricultores, com els del Camp d’Elx que han suportat una gravíssima situació de sequera a la vegada que han fet front a injustes mesures del Govern Central“, ha explicat la portaveu del grup municipal, Mireia Mollà.

És per aquest motiu que el grup de Compromís portarà el debat al ple per recordar l’esperit inicial del ‘Document de posició comuna en matèria d’aigua de Castella-La Manxa’, que en la introducció assenyala que l’aigua és un bé públic que ha de ser gestionada d’acord a pactes, basats en la responsabilitat, la cooperació igualitària de tots els territoris d’Espanya i la solidaritat per a la recerca l’equilibri territorial.

Per a Mollà, “és imprescindible buscar el posicionament unànime de tots els grups polítics a favor del nostre Camp d’Elx perquè torna a ser necessari un posicionament públic unívoc i unitari, com ja va passar amb el suport unànime de la corporació a la Declaració Institucional d’adhesió al Manifest del Sindicat Central de Regants de l’acord Tajo-Segura, a més de denunciar un document que aboca a l’enfrontament entre territoris, la insolidaritat entre conques i condemna el futur del nostre Camp d’Elx “.

Cal recordar que els agricultors de la nostra terra, al costat d’altres tants dependents del transvasament Tajo-Segura, s’han vist greument repercutits per un “tasazo” que gravava en més de 100 € / ha sense que rebessen una gota d’aigua. Una mesura que ha provocat l’asfíxia de la nostra agricultura i que ara el govern castellanomanxec pretén agreujar.

Arxivat en: accessos, agua, camp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *