Compromís exigeix al Consell que les ajudes al Districte Digital no discriminen al Campus Tecnològic d’Elx

Mireia Mollà demana el replantejament de les ajudes del Consell per a no generar un greuge comparatiu entre les empreses que s’instal·len a Elx o a Alacant

La regidora de Representació Institucional de l’Ajuntament d’Elx i diputada de Compromís, Mireia Mollà, s’ha congratulat pel suport que el President de la Generalitat, Ximo Puig, va brindar aquest dimecres a les diverses iniciatives que el consistori il·licità ve desenvolupant dins del pla estratègic ELX 2030. Particularment Puig es va referir a la construcció del Campus Tecnològic per part de l’empresa municipal PIMESA en els terrenys d’ampliació del Parc Empresarial de Torrellano.

Mollà ha recordat la importància d’aquest Campus destinat a la ubicació d’empreses tecnològiques i la creació d’ocupació especialitzada, al mateix temps que ha ressaltat que el desenvolupament d’aquest projecte es finança íntegrament amb fons propis i compta amb un conveni de col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández (UMH)que impulsa l’establiment a Elx d’empreses vinculades a la tecnologia i l’economia digital.

Per tot açò, ha assenyalat la situació de “discriminació” a la qual poden veure’s sotmeses les empreses digitals que decidisquen implantar-se a Elx enfront de les quals decidisquen fer-ho a Alacant afavorides per les ajudes econòmiques que el Consell concedeix a la creació del denominat com a Districte Digital.

Sobre aquest tema, Mollà recorda que “la convocatòria pública d’ajudes per a la creació del Districte Digital, publicades en el Diari Oficial el 9 de març, faculta a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) a concedir incentius de fins a 40.000 euros per a aquelles empreses que creuen una oficina permanent i contracten a tres persones”.

Si bé les bases d’aquestes ajudes públiques marquen que el seu objectiu és “la creació d’un districte digital a la Comunitat Valenciana i en concret en la província d’Alacant”, la veritat és que el mateix text especifica més endavant que la SPTCV “posarà a la disposició dels adjudicataris espais d’oficines degudament dotades en la ciutat d’Alacant”.

D’aquesta manera les instal·lacions disponibles per al Districte Digital són les mateixes que la seu de la Societat Projectes Temàtics, és a dir, Ciutat de la Llum, centre que després de la sanció en 2012 de la Comissió de la Competència de la UE va iniciar un tortuós procés legal que es va saldar l’any passat amb la dació en pagament de les instal·lacions a la mateixa SPTCV.

No obstant això, la veritat és que els incentius econòmics per a la ubicació a Alacant d’empreses digitals s’han vist incrementats encara més gràcies a l’anunci en les passades setmanes per part de SPTCV de la creació d’un Centre de Gaming i Sports en el Districte Digital que comptaria amb finançament públic de fins a 600.000 euros a fi d’obtenir un total d’1,3 milions d’euros de capital total per a una empresa que, malgrat les ajudes públiques, comptaria amb una propietat majoritària, del 55%, en mans de la iniciativa privada.

Es dóna la circumstància que exactament aqueix import, 1,3 milions d’euros, és el mateix que destina l’empresa pública il·licitana PIMESA a la construcció dels 92.000 metres quadrats amb els quals explicarà el Campus Tecnològic d’Elx, 53.000 dels quals es destinaran a la instal·lació d’empreses vinculades a l’economia digital.

Per tot açò Mollà destaca el “greuge comparatiu” que s’està establint entre el suport a una iniciativa i una altra i ha exigit un replantejament de les ajudes i incentius, més encara tenint en compte que la convocatòria actual marca dos trams, un d’inicial al que s’haurien destinat 2.500.000 milions d’euros i un altre nou que s’iniciarà a partir del pròxim 30 de juny al qual se sumarà un altre milió més. En opinió de Mollà, “aquestes ajudes haurien de destinar-se a la ubicació d’empreses i la generació d’ocupació de qualitat sense crear fronteres artificials entre poblacions que han de competir conjuntament en un món global”.

Mollà ha assenyalat també que “el millor suport autonòmic a iniciatives com el Campus Tecnològic d’Elx ha de ser el tracte igualitari amb altres projectes, la superació d’errors i discriminacions del passat i l’impuls comú a través de les ajudes finançades amb els impostos de tota la ciutadania valenciana”.

Arxivat en: alacant, elx, empresa, ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *