Mollà: “Els productes d’higiene femenina són béns de primera necessitat i així s’haurien de gravar”

Moció de Compromís per Elx per instar al Govern Central a què prenga les mesures necessàries per a combatre les desigualtats que provoca la Taxa Rosa i per defensar la igualtat de preus dels productes sense discriminació de gènere

“La injusta taxa rosa (la diferència de preu en productes segons si són per a homes o per a dones) que suporten les dones pel que fa a la compra de productes d’higiene, es calcula que les dones paguen un 24% més per productes similars, afegit a l’IVA dels productes per a la menstruació o anticonceptius, com si es tractara d’articles de luxe, augmenten encara més les desigualtats”, ha explicat la portaveu del grup municipal de Compromís, Mireia Mollà.

Per a Compromís, “aquests productes s’han de considerar com el que són, de necessitat bàsica i per això presentem una moció a l’Ajuntament d’Elx igual que el nostre grup parlamentari al Congrés dels Diputats hem esmenat l’article 72, perquè productes com compreses, tampons, protectors íntims o copes menstruals i preservatius o altres anticonceptius no medicinals, estiguen gravats amb el tipus superreduït d’IVA del 4%“. A més, Mollà ha explicat que “amb la moció al ple municipal pretenem que l’Ajuntament d’Elx inste el Govern central a avaluar la incidència d’aquesta taxa rosa en les desigualtats entre homes i dones i al Govern autonòmic i al local a iniciar una campanya informativa sobre aquesta taxa”.

“Es tracta de productes que cobreixen necessitats fisiològiques per la qual cosa haurien de ser articles de primera necessitat i tributar com a tal. També recentment, el ple del Consell de la Comunitat Valenciana va acordar instar l’Executiu central a avaluar la incidència de la taxa rosa, el seu impacte econòmic i social així com a reduir l’IVA en els productes d’higiene femenina. Aquestes desigualtats se sumen a la bretxa salarial que pateixen les dones sent encara més les dificultats econòmiques per fer front a aquests injustos sobrecostos, inevitables, atés que aquests productes cobreixen necessitats bàsiques de la meitat de la població”, ha conclòs Mollà.

 

Arxivat en: feminisme, igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *