El grup municipal de Compromís vol felicitar La Festa pel seu XVII aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat Oral i Immaterial per la Unesco. Per al grup, La Festa constitueix un dels valors indiscutibles de la singularitat d’Elx i del caràcter dels il·licitans i les il·licitanes, un poble que ha vetllat des de fa segles pel manteniment i salvaguarda del Misteri d’Elx i que ho seguirà fent, també de la mà de les administracions públiques.

“Per això, volem mostrar el nostre més sincer afecte a les persones que conformen el Misteri d’Elx i els animem a seguir salvaguardant La Festa com ho han fet fins ara sense excepció i amb la mateixa il·lusió. Per la part que ens toca a les administracions, farem tot el possible per projectar-lo encara més”, ha assenyalat la portaveu del grup, Mireia Mollà.

El Misteri, immaterial i universal, no es limita només a les representacions d’agost, va molt més enllà en el temps i l’espai. Festa d’Elx són també les representacions extraordinàries dels anys parells, les activitats de la Càtedra Misteri d’Elx, el Festival de Teatre Medieval, les actuacions formatives de l’Escolania, els assajos i activitats de La Capella, el Museu de la Festa , l’ermita de Sant Sebastià, el carrer Major i el seu entorn, la Roà a les Festes d’agost, etc.

“Per totes aquestes raons, les responsabilitats públiques treballem pel foment i la cura d’aquest bé immaterial amb accions com l’increment del 10% aquest any fins a arribar als 110.000 euros per al Misteri o la promoció de la seua projecció exterior com és la més recent col·laboració de Visitelche i la Generalitat Valenciana amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per a la realització de tres concerts conjunts entre l’Escolania del Misteri d’Elx i el cor de Les Petits Chanteurs de Saint-Marc de Lió (també Patrimoni de la Humanitat) i que se celebraran a Elx, València i Lió”, ha explicat la portaveu del grup, Mireia Mollà.