Compromís per Elx felicita el Misteri d’Elx en el seu XVII aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat

El grup municipal de Compromís vol felicitar La Festa pel seu XVII aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat Oral i Immaterial per la Unesco. Per al grup, La Festa constitueix un dels valors indiscutibles de la singularitat d’Elx i del caràcter dels il·licitans i les il·licitanes, un poble que ha vetllat des de fa segles pel manteniment i salvaguarda del Misteri d’Elx i que ho seguirà fent, també de la mà de les administracions públiques.

“Per això, volem mostrar el nostre més sincer afecte a les persones que conformen el Misteri d’Elx i els animem a seguir salvaguardant La Festa com ho han fet fins ara sense excepció i amb la mateixa il·lusió. Per la part que ens toca a les administracions, farem tot el possible per projectar-lo encara més”, ha assenyalat la portaveu del grup, Mireia Mollà.

El Misteri, immaterial i universal, no es limita només a les representacions d’agost, va molt més enllà en el temps i l’espai. Festa d’Elx són també les representacions extraordinàries dels anys parells, les activitats de la Càtedra Misteri d’Elx, el Festival de Teatre Medieval, les actuacions formatives de l’Escolania, els assajos i activitats de La Capella, el Museu de la Festa , l’ermita de Sant Sebastià, el carrer Major i el seu entorn, la Roà a les Festes d’agost, etc.

“Per totes aquestes raons, les responsabilitats públiques treballem pel foment i la cura d’aquest bé immaterial amb accions com l’increment del 10% aquest any fins a arribar als 110.000 euros per al Misteri o la promoció de la seua projecció exterior com és la més recent col·laboració de Visitelche i la Generalitat Valenciana amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per a la realització de tres concerts conjunts entre l’Escolania del Misteri d’Elx i el cor de Les Petits Chanteurs de Saint-Marc de Lió (també Patrimoni de la Humanitat) i que se celebraran a Elx, València i Lió”, ha explicat la portaveu del grup, Mireia Mollà.

Arxivat en: misteri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *