Mireia Mollà: El projecte de mercat del PP està mort i és hora de prendre decisions valentes

El grup municipal de Compromís per Elx demana la rescissió del contracte amb Aparcisa després de conéixer el perill que corre la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri d ‘Elx amb la construcció de l’aparcament privat

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha manifestat hui en roda de premsa després d’estudiar amb deteniment l’informe sol·licitat per Icomos a l’Ajuntament d’Elx sobre l’afecció de l’aparcament plantejat en el projecte de mercat central del Partit Popular, que “és el moment de rescindir el contracte amb Aparcisa i prendre decisions valentes”.

“Arriba el moment de la política i la política la fan els valents”, paraules contundents de la portaveu de Compromís qui assegura que “no hi ha relació contractual ni circumstància jurídica que s’antepose a una decisió política com és no posar en perill el patrimoni de la humanitat del Misteri d’Elx”.

Per a Compromís, “el projecte està en escac i mat i exigim la rescissió del contracte perquè hi ha elements més que objectius perquè aquest projecte de Mercedes Alonso, amb la complicitat de l’alcalde Carlos González, i el PSOE, continue endavant. No seríem els primers en perdre un patrimoni de la humanitat, hi ha exemples en què se’ls ha advertit per part de la Unesco i si no han rectificat, han perdut el reconeixement. Per a nosaltres, no hi ha preu perquè perdem el patrimoni de la humanitat del Misteri d ‘ Elx. Val la pena, pagar per no perdre el nostre patrimoni de la humanitat. I si algú li vol posar preu, que ho diga ara “.

El contracte que va signar el PP en la passada legislatura té elements clars per a la seua rescissió com que no constaven els informes de trànsit, una tramitació clarament truncada perquè eren elements necessaris i vinculants per saber la seua viabilitat, l’afecció negativa al Misteri d’Elx, les prospeccions arqueològiques, el refugi de la guerra civil, etc.

L’informe demolidor i que ha estat ocultat als socis de govern de Compromís i que fins que no es va sol·licitar en junta de govern perquè quedés constància, no es va facilitar, està penjat des de hui a primera hora al portal de transparència del web municipal per a qui el vulga consultar.

Des de Compromís continuarem defensant la mateixa postura, apostem per una rehabilitació de l’edifici i per la protecció del patrimoni històric cultural. No recolzarem ni per acció ni per omissió un projecte nociu per als interessos generals dels il·licitans i les il·licitanes com hem vingut advertint des del principi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *