El grup municipal de Compromís per Elx porta a ple una moció per instar al Ministeri d’Hisenda, propietari del servei públic postal de Correus, a aprovar definitivament el Pla Estratègic que permeta l’adaptació empresarial a les necessitats de la demanda ciutadana i per denunciar la retallada sistemàtica de l’Estat en aquest servei que està provocant la minva de la prestació, en el cas il·licità, de manera molt greu al Camp d ‘Elx.

El Projecte de pressupostos generals de l’Estat per a 2018 torna a retallar en un terç la quantia que va retallar el 2017, un 66% el que suposa una reducció en el finançament de 120 milions d’euros. Aquest servei postal públic deficitari en bona part del territori, a Elx ho és especialment en àmbits no urbans com són les pedanies il·licitanes.

A més, l’Estat deu per aquest concepte a l’empresa postal pública més de 250 milions d’euros corresponents a exercicis dels últims anys. La retallada afectarà més de 16 milions de ciutadans de mitjanes i xicotetes poblacions. “A la nostra província, l’ajust pot implicar uns 600 carters suprimits, deixar el Camp d’Elx sense repartiment regular, als seus ciutadans, comerços i xicotetes i mitjanes empreses, afectades per la pèrdua o afebliment del servei postal i més de 800 quilòmetres de repartiment retallat. Els perjudicats estan sent, en primer lloc, els ciutadans i empreses de zones rurals, entorns disseminats poblacionalment o polígons industrials, àmbits en els quals el servei prestat per Correus està experimentant un deteriorament considerable, amb mesures extremes com la supressió d’aquest”, ha explicat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà.

És per tot el que s’ha exposat que Compromís per Elx instarà a l’Ajuntament d’Elx a manifestar el seu total rebuig a aquesta retallada en el finançament que afectarà greument el Camp d’Elx implicant una desigualtat manifesta respecte a àmbits urbans i grans centres de població. A més, instem al Govern, com a màxim responsable en la determinació de recursos destinats a garantir el servei de Correus a la ciutadania, a corregir, en el tràmit parlamentari dels pressupostos generals de l’Estat per a 2018, una retallada que està tenint conseqüències clarament negatives per a la ciutadania, per a Correus i per als seus treballadors i treballadores.

Així mateix, exigim la restitució dels 120 milions d’euros retallats en els pressupostos generals de l’Estat de 2017 per garantir la prestació del servei postal universal i la viabilitat de l’empresa pública i desbloquejar el conveni col·lectiu i acord funcionarial, bloquejat des de fa més de 4 anys, de l’empresa més gran pública del nostre país amb gairebé 60.000 treballadors/es.