Mollà: “El projecte de pressupostos de Rajoy-Rivera és una estafa per a la nostra Comunitat”

“El projecte de pressupostos generals de l’Estat de Mariano Rajoy i Albert Ribera és una estafa per a la Comunitat Valenciana, per a la província d’Alacant i per Elx “. Així de contundent ha estat la diputada autonòmica i portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, respecte als comptes que el Partit Popular, amb la inestimable ajuda de Ciudadanos, han preparat per a aquest 2018, unes xifres que marginen encara més que en el 2017 el nostre territori, que s’obliden de les necessàries inversions i que ens deixen de nou a la cua de l’Estat pel que fa a inversió per habitant.

“Els comptes que ha preparat l’Executiu central tornen a discriminar tots els valencians i valencianes, alacantins i alacantines, il·licitans i il·licitanes. Per Elx, segueix sense existir una partida per al Misteri d’Elx o per a la lluita contra la plaga del morrut roig, el que demostra el nul interès del Govern amb els Patrimonis de la Humanitat il·licitans. Tampoc contempla la inversió per a la connexió ferroviària de l’Aeroport Elx-Alacant que sí fixa una inversió de 12 milions d’euros per realitzar obres per evitar la inundabilitat, però que obvia de nou l’obligada connexió via tren que la Unió Europea exigeix als seus estats membres als aeroports amb més de 6 milions de passatgers anuals quan l’aeroport il·licità supera ja els 12 milions. Un exemple del desajust en les inversions segons el territori ho veiem amb l’aeroport de Màlaga que rep més del doble que Elx, 27 milions d’euros i és un aeròdrom que sí que compta amb la connexió ferroviària “, ha explicat la diputada.

Com segueix Mollà , “per a la Ronda Sud d’Elx pressuposten mig milió d’euros que no permetrà finalitzar una obra pendent des dels anys vuitanta i que cada any fixen misèries que ofereixen als il·licitans i les il·licitanes una obra inacabada i pendent des de fa uns quaranta anys. Tampoc per a la modernització del rodalies l’Executiu compleix amb la promesa que va fer el ministre de la Serna en la seva visita a l’estació de l’AVE a Elx que va parlar de prop de 1.500 milions d’euros, dels quals finalment han pressupostat 52 milions per al rodalies més obsolet i antiquat de tot l’arc mediterrani”.

“Una vegada més Mariano Rajoy, amb el suport de Ciudadanos, castiga el nostre territori i ens avergonyeix amb aquests comptes. Continuen sense donar una resposta justa als pensionistes, només el 25% dels pensionistes es veuran beneficiats en els Pressupostos de 2018, mentre el 75% restant seguiran vivint una situació precària i indigna. Indigna també la retallada en serveis bàsics com l’educació o la sanitat, o la pujada històrica en armament i defensa “, ha lamentat Mollà qui ha titllat de antivalencians dels pressupostos generals de l’Estat.

Arxivat en: aeroport, derechos, elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *