Suport de Compromís per Elx a les famílies agricultores afectades per la sequera

El grup municipal de Compromís porta una moció al ple de març per mostrar la seua solidaritat amb els milers de famílies d’agricultors i agricultores afectades per l’atenuant sequera i per exigir al Govern central a més de les inversions que donen una solució definitiva a aquest problema del sud peninsular, que facilite un reg d’auxili extraordinari per cobrir de manera immediata i urgent la manca d’aigua. I per descomptat, l’eliminació del ‘tasazo’ imposat per l’acord del Consell de Ministres el 9 de juny de 2017 sobre el cobrament de la tarifa del Tajo-Segura.

“Reclamem al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i als seus organismes de gestió, l’aprovació d’un reg de socors de 20Hm3 que de manera puntual i extraordinària alleuge la situació de manca d’aigua de l’agricultura de la zona”, ha explicat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, qui s’ha referit també a les dessalinitzadores de la província (Mutxamel, Alacant i Torrevella), “infraestructures milionàries que urgeix la seua posada en funcionament amb la màxima capacitat de producció i la connexió d’elles amb la xarxa de regadius“.

El passat 7 de març més de 15.000 agricultors i agricultores, entre els quals es trobaven una bona representació del Camp d’Elx, es van manifestar a Madrid davant la greu sequera i la insuficiència de recursos hídrics per regar els seus camps que pateixen des de fa més d’un any i que posa en greu perill la producció agrícola de la zona arruïnant milers de famílies i augmentant el perill de desertificació que ens amenaça. També protestaven per la injusta mesura aprovada pel Govern Central de modificar el sistema de pagament de les taxes per l’existència de l’aqüeducte Tajo-Segura que sempre s’havia fet de forma conjunta amb el servei d’aigua de manera que imposa un ‘tasazo’ de més de 100 € / ha sense que es reba una gota d’aigua.

“Es tracta d’una mesura realment expropiadora que provoca l’asfíxia de l’agricultura en tota la zona afectada”, segons ha explicat Mollà, “portem aquesta moció per reclamar a les administracions implicades la millora en l’eficiència de les estacions depuradores i la capacitat d’ús de les aigües resultants per al reg de la zona així com impulsar i facilitar les inversions en dessalinitzadores i infraestructures de modernització de regadius que ajuden a un ús encara més eficient dels recursos hídrics disponibles. La situació de sequera s’està superant en tota la península, a la nostra zona no s’ha produït encara i l’angoixa de les persones que viuen de l’agricultura continua agreujant-se a mesura que passa el temps”.

Arxivat en: accessos, agua, camp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *