Mariano Rajoy demostra de nou la nul·la sensibilitat amb els regants

En una resposta del Govern central al diputat de Compromís, Ignasi Candela, sobre la situació de sequera que travessa el sud peninsular i les mesures que pensa adoptar l’Executiu, el Govern respon que “respectec a la provínciad’Alacant i a la Regió de Múrcia, cal destacar que es va a optimitzar el funcionament de les plantes dessaladores, que en aquests moments d’escassetat hídrica s’han convertit en una peça fonamental del Pla Especial de Sequera“.

Però crida l’atenció, que a una altra pregunta de Candela sobre el subministrament de la planta de Mutxamel, el Govern responga que no s’ha subministrat aigua perquè no ha estat sol·licitada pels regants, textualment: “En relació amb la pregunta de referència, s’informa que la dessalinitzadora de Mutxamel (Alacant) no va subministrar aigua durant l’any 2017, ja que els usuaris no han demandat subministrament de cabal fins a la data “. La veritat és que la dessaladora de Mutxamel, després d’un desemborsament de més de 90 milions d’euros, va funcionar durant un breu temps i des de fa uns anys està inactiva, sense proveir aigua en els pitjors anys de sequera a l’espera de resoldre les negociacions per arribar a un conveni, de manera que, cal recordar al Govern que la dessaladora no pot abastar aigua perquè es troba tancada i no perquè els agricultors no l’hagen sol·licitat.

També el Govern, preguntat per la dessalinitzadora de Torrevella i l’ampliació de l’estesa de la seva línia elèctrica, una obra menor però necessària per duplicar la capacitat de la planta, l’Executiu no concreta en la seva resposta demostrant una vegada més que no té un pla per pal·liar els efectes de la sequera quan en una altra resposta ha assegurat que les dessaladores són fonamentals en el Pla Especial de la sequera aprovat pel Congrés fa poc“, ha explicat Candela qui ha valorat d’insultant el nul interès que mostra el Govern sobre el tema.

Amb aquestes declaracions, el Govern torna a demostrar el seu inexistent compromís amb els agricultors i agricultores, que castiga amb la imposició de nous tasazos a l’aigua en el cas del transvasament Tajo-Segura, una aigua que pagaran els arribe o no. “Els problemes de sequera dels últims anys, la manca d’inversions i de polítiques compromeses per donar una solució real i urgent a aquesta situació insostenible, provoquen un panorama insuportable i per això hui al Camp d’Elx s’ha mobilitzat a Madrid per reclamar mesures urgents al president Mariano Rajoy i visibilitzar el problema que arrossega milers de famílies que viuen de l’agricultura “, ha assenyalat el regidor de Medi Rural i Aigües de l’Ajuntament d’Elx per Compromís, Antonio García, que ha acompanyat hui als regants en les seues reivindicacions a Madrid, amb el diputat Ignasi Candela i representants del camp il·licità.

Arxivat en: agrícoles, agua, elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *