També apunta que el PP no pot donar lliçons quan ells encarregaren treballs a Urbaser fora de contracte i de manera irregular per un valor similar

El grup municipal de Compromís per Elx ha manifestat que la sentència que condemna a l’Ajuntament d’Elx al pagament dels treballs realitzats i no abonats en el període del 2007-2009 per la regidoria de Festes per més de 400.000 euros, comporta responsabilitats polítiques, tal com van traslladar fa una setmana als socis de govern.

Compromís qualifica d’irresponsabilitat aquesta manera d’actuar obviant tots els procediments administratius i legals, sense que foren sabedors els anteriors membres de Compromís al govern compartit, que no tingueren cap informe tècnic, etc… per tant, s’hi han d’assumir les conseqüències corresponents respecte a l’actual l’assessora municipal dels regidors socialistes, Blanca González. Compromís espera que es resolga quan abans esta situació que porta una setmana sense aclarir-se per part de l’alcalde, Carlos González.

“Demanàrem responsabilitat als nostres socis de govern i que actuaren en conseqüència”, han assenyalat els membres del grup municipal, “en una setmana han tingut temps suficient per a resoldre-ho, així que no pot demorar-se més esta situació”, però també han mostrat la seua incredulitat respecte al grup de l’oposició. “El PP no li queda bé exigir responsabilitats ni donar lliçons de transparència quan ells no pagaren aquestes factures durant la seua legislatura, el que ha comportat per als il.licitans i il.licitanes un gravamen afegit de 110.000 euros d’interessos per a les arques municipals”.

A més, cal recordar que el PP va procedir irregularment amb l’ampliació dels serveis de l’empresa encarregada de la neteja Urbaser fora de contracte i que va comportar un detriment a les arques públiques de vora 407.000 euros.