Càrrecs de Compromís presenten a Elx la campanya per un ‘Tracte Just’

El diputat nacional Joan Baldoví ha assegurat que és una estafa el sistema de finançament i totes les maniobres del PP atenen a interessos electoralistes

Compromís ha presentat hui la campanya per un Tracte Just de la mà de la diputada autonòmica i regidora de l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, el diputat nacional Joan Baldoví, també la diputada autonòmica Marian Campello, la coporatveu de Compromís Àgueda Micó i el diputat provincial José Manuel Penalva. Es tracta de la campanya que ha desenvolupat la coalició Compromís per exigir a l’Estat un tracte just i un finançament just del nostre territori, la necessitat de fer pedagogia i explicar-li a la gent els 20.000 milions d’euros que ens deu l’Estat i que ens constrenyen, una campanya que dóna suport a la reivindicació de milers de persones el dissabte passat als carrers de València reclamant el que per justícia ens correspon i que ha servit per a empoderar-nos de cara a les negociacions en la reforma del sistema de finançament.

Per a Baldoví, “el sistema de finançament és una estafa i el PP continua maniobrant d’acord amb els seus interessos electoralistes. Un partit que és capaç de portar aquesta setmana la reforma del sistema basc solament perquè li interessen els vots de cara a l’aprovació del Pressupost General de l’Estat deixant a la resta de territoris sense les mateixes oportunitats. No és el mateix per a tots els que componen aquest Estat en funció del lloc a on nasques”, ha assegurat el diputat.

Mireia Mollà ha explicat que el sistema de finançament hauria d’haver-se reformat en 2014 per entrar en vigor en 2015 i portem quasi el mateix temps amb un sistema caducat que el temps que hauria d’estar en vigor. La manifestació del dissabte ha estat un èxit rotund amb totes les entitats i persones que volguérem visibilitzar el problema valencià. El sud estiguérem molt presents, i estem molt implicats en la reivindicació per al conjunt dels valencians i les valencianes. Necessitem un sistema de finançament just, unes inversions territorialitzades dignes i no continuar amb el detriment dels il·licitans i les il·licitanes.

El diputat provincial, Penalva, hi ha assenyalat que si tinguérem un tracte just podríem oferir als que ací viuen unes rodalies dignes, podríem seguir fent valdre els nostres espais naturals, arreglaríem el problema de la sequera i no estaríem cobrant-los als regants una taxa per una aigua que no els arribarà.

Per a Campello és important assenyalar que quan parlem de finançament parlem de benestar social, de polítiques contra l’atur, d’eliminació dels barracons, amb un finançament just podríem construir 78 escoles a tot el nostre territori, parlem de sanitat, de l’alliberament de l’AP7, etc. Campello ha recordat que els únics que no estiguérem al costat de la societat valenciana i de la reivindicació, el Partit Popular.

Per a Àgueda Micó, s’està escometent una recollida de signatures que li enviarem al ministre Montoro perquè vega que els valencians i les valencianes estan farts de ser els últims en tot. Any rere any obtenim al voltant d’un 3,5% d’inversiosn quan representem l’11% de la població de l’Estat.

Arxivat en: elx, General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *