Compromís exigirà a través del Senat i el Congrés un calendari d’inversions i d’infraestructures per a Elx

El senador autonòmic Carles Mulet i el diputat Ignasi Candela preguntaran per les infraestructures ferroviàries, per les connexions per carretera d’Elx-Alacant i presentaran esmenes al Pressupost General de l’Estat

L’estat de les infraestructures estratègiques d’Elx i el nostre entorn és una de les grans preocupacions de Compromís i per això s’instarà des del Senat i el Congrés dels Diputats a què el Govern central fixe un calendari d’actuacions i d’inversions per a les infraestructures il·licitanes. Tant des del Congrés com des del Senat, Ignasi Candela i Carles Mulet respectivament, instaran a què el Govern es comprometa en un calendari real.

En aquest sentit, es preguntaran per la previsió en l’adequació de l’accés des de l’autopista A-70 a l’Aeroport Alacant-Elx, que compta amb un únic carril en cada sentit i alberga una gran intensitat de trànsit. Així com pel tancament de la Ronda Sud (EL-20) d’Elx que fa més de trenta anys està projectada i que de moment solament compta amb una carretera inacabada i inconnexa. També preguntaran per la connexió de la carretera N-340 i l’autopista AP-7 amb la futura estació de l’AVE situada en la pedania il·licitana de Matola.

Quant a les infraestructures ferroviàries, Compromís preguntarà pels terminis i fi de la construcció de la línia d’AVE en el tram Monfort-Múrcia i per la finalització de les obres de l’estació Matola-Elx. A més, donada la necessitat de connectar per via fèrria de rodalia Alacant-Múrcia amb l’estació de l’AVE de Matola-Elx, Compromís vol conéixer la previsió quant a característiques de les obres, pressupost i termini de licitació i construcció que el Ministeri de Foment té per procedir a aquesta connexió.
També la connexió de la via fèrria de la rodalia Alacant-Múrcia amb l’Aeroport Alacant-Elx. L’Aeroport de L’Altet és un dels que més creix en nombre de passatgers de tot el país, aquest any ha tornat a batre el seu rècord amb més de 12 milions de passatgers, una xifra que hauria de donar-nos les connexions dignes necessitem i que l’Estat ens nega obviant la recomanació que fa la Unió Europea als seus Estats Membres de connectar via tren els aeroports amb més de 6 milions de passatgers.

I és que les carències en inversions del nostre territori i l’infrafinançament es reflecteix en la línia de rodalia Alacant-Múrcia, la més antiquada de tot l’arc mediterrani i especialment en el tram entre Alacant i la nova estació de l’AVE Matola-Elx, a on seria necessari procedir a la duplicació de les vies i la seua electrificació.

“Existeix un ampli consens en tots els àmbits polítics, econòmics i socials, en reivindicacions històriques com són les carreteres, el ferrocarril i el Corredor Mediterrani. Suposadament hi ha un calendari però mai arriba a concretar-se. Hi ha representants al Govern central que qüestionen la importància d’aquestes infraestructures i nosaltres volem posar l’accent en el tram sud del Corredor, que està en perill per aquesta dilatada inversió que es desvia al Corredor Central”, ha assenyalat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà.
Per la seua banda el senador Mulet ha explicat que “es posarà damunt la taula inversions vitals per a tots i realitzarem esmenes al pressupost general de l’estat”. I el diputat Candela ha exigit a la resta de les forces polítiques que “es comprometen a lluitar a Madrid el que ací defenen i que passen de les paraules als fets. El dèficit d’Alacant i Elx en inversions està entre set i vuit punts per sota de la mitja de l’Estat”.

Arxivat en: accessos, aeroport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *