Els centres educatius il·licitans trien avançar cap al plurilingüisme real: més llengües, més oportunitats, més cohesió

A Elx la comunitat educativa ha escollit un 5% en nivell bàsic, 61% en intermedi i 34% avançat; 2 escoles bàsic, 26 intermedi i 15 avançat

Després que els consells escolars de tot el territori decidisquen el seu nivell dins el Pla Plurilingüe Dinàmic, a escala global un 54% escullen nivells avançats, un 30% nivells intermedis i 16% nivells bàsics.

Els tres nivells més alts dins el PPD, avançats I i II i intermedi II, sumen el 69% del total de centres. En concret pel qual respecta a Elx els col·legis han triat un 5% el nival bàsic, 61% intermedi i 34% avançat, el que suposa 2 centres educatius d’Elx amb nivell bàsic, 26 centres en intermedi i 15 en avançat.

“És la primera vegada que els centres educatius i els pares i les mares representades en el consell escolar escullen el nivell de llengües que volem per als seus fills i les seues filles. La comunitat educativa ha demostrat que aposten per les llengües i és una bona notícia perquè també per primera vegada els xiquets i les xiquetes obtindran certificats que li’ls acrediten les llengües”, ha assenyalat la portaveu del grup municipal Mireia Mollà.

Per a Compromís les xifres són molt positives, ja que en el primer any d’aplicació del nou programa, professorat, equips directius i famílies han optat molt majoritàriament per avançar, unes dades que demostren que les comunitats educatives reclamen més llengües, més i millor plurilingüisme, que és el que ofereix la Conselleria d’Educació, respectant el punt de partida que ha considerat cadascú i amb la participació de les famílies i els centres.

El marc de doble línia, que separava l’alumnat i estava estancat feia anys, s’ha substituït per un paradigma diferent que ja ha demostrat des del primer dia que supera l’anterior esquema.

A partir de setembre del 2017 el sistema educatiu valencià tindrà més llengües, més oportunitats i més cohesió.

Arxivat en: Educació, elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *