Moció per instar al Govern a què regresse el Pacte de Toledo i anul·le la reforma imposada al sistema de pensions

El grup municipal de Compromís per Elx portarà al Ple de febrer una moció perquè Ajuntament d’Elx inste al Govern central a què regresse el Pacte de Toledo i aporte les mesures necessàries perquè les persones pensionistes i jubilades recuperen l’IPC garantint el manteniment del poder adquisitiu de les pensions públiques i la sostenibilitat del sistema, una mesura que per justícia els correspon.

Una vegada més, el Govern central torna a incidir en disminuir la renda disponible dels pensionistes en el marc de les polítiques d’ajust per complir amb els objectius del dèficit. D’aquesta manera, a fórmula de revalorització inclosa en la Llei en la qual es mantén una revalorització mínima del 0,25% per als anys de dificultat econòmica del sistema i una revalorització màxima de l’IPC+ 0,50% per als anys en els quals la situació econòmica millore, és una mesura que suposarà una perduda important del poder adquisitiu d’aquest col·lectiu en els anys que vénen.

“Amb aquesta política d’ajust”, explica la portaveu adjunta del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, “s’estan intensificant els efectes negatius de la crisi, deprimint la demanda interna i afectant intensament a l’activitat econòmica i d’ocupació. A més aquestes mesures tenen unes conseqüències molt negatives en la vida de les persones de 65 anys i més anys, que són , portant a un gran nombre de pensionistes i jubilats a la pobresa i a l’exclusió social”. Per a Compromís aquest panorama horribles situa en el centre de les nostres preocupacions la insuficiència d’ingressos del sistema i li diem al Govern central que treballe en la urgent necessitat d’abordar aquest problema amb una combinació de mesures sobre les fonts tradicionals d’ingressos, les cotitzacions, i l’ús de fonts addicionals de finançament del sistema per abordar l’actual conjuntura de perduda d’ingressos associada a la massiva destrucció d’ocupació i al consum anticipat del Fons de Reserva de la Seguretat Social.

Així portem a Ple aquesta moció que a més insta també a rebutjar la reforma imposta al marge del Pacte de Toledo en la Llei 23/2013, de 23 de desembre, reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l’Índex de Revalorització del Sistema de Pensions de la Seguretat Social, e instar al Govern a què rectifique.

Arxivat en: derechos, elx, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *