El diputat de Compromís-Primavera Europea en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha assegurat avui que “seguim pressionant per a incloure a la magrana en les ajudes al veto rus que té previstes ampliar la Comissió Europea. Est és un fruit que ha sigut exclòs reiteradament del llistat de productes que es contemplen en aquesta mesura però que nosaltres seguirem reivindicant per la seua importància estratègica per al Sud d’Alacant”.

Sebastià, que és membre de la Comissió d’Agricultura, ha realitzat una interpel·lació en la Comissió d’Agricultura i ha assenyalant la necessitat de què la magrana compte amb les ajudes que ja reben altres productes com el préssec o la taronja , ja que es veu afectada de manera directa en més d’un 30% de la seua producció actual per les pèrdues que provoca el veto rus.
En aquest sentit, s’ha pronunciat també el Regidor d’Agricultura d’Elx, Antonio García, a tenor de l’importància d’aquesta producció per al Camp d’Elx. “És una molt bona notícia per als nostres agricultors i productors de magrana que se seguisca posant damunt de la taula la seua problemàtica amb el veto rus ja que es tenen dedicades a magraners unes 3.000 hectàrees de terreny en les comarques, que a més compta amb una Denominació d’Origen, i que amb aquest veto imposat fa que perille el nivell d’exportació”.

Així mateix, Jordi Sebastià ha afirmat que “des del nostre grup parlamentari a Europa, i en particular des de Compromís, treballarem perquè les polítiques de la Unió Europea en matèria d’agricultura es dirigisquen a garantir ajudes directes per als agricultors del sud de la província de alicante, a més de treballar per a millorar el desenvolupament rural i a vetlar per la sostenibilitat del territori”.