Elx capital Verda Europea en 2030, aquest és l’objectiu de Compromís per Elx, desenvolupar un nou model de ciutat, moderna, sostenible y de futur, per aconseguir que el municipi es convertisca en la primera ciutat de l’arc mediterrani i del sud europeu amb aquesta distinció.

Així ho va traslladar ahir l’executiva local de la coalició que busca, que entre tots, comencem a construir un Elx més just i que s’aprope als objectius de desenvolupament sostenible.

Segons la portaveu de l’executiva de Compromís per Elx, Tamara Martínez Lidón, “tenim la responsabilitat de posar damunt de la taula aquest compromís, crear un municipi més amable amb l’entorn i elaborar les polítiques que ens porten a ser eixa ciutat que volem, més verda, justa i innovadora. Elx compta amb les condicions úniques per aconseguir-hi, tenim un entorn natural únic, patrimonis naturals com el Palmerar i altres com el Clot de Galvany, el PN d’El Fondo o el Pantà d’Elx.

No obstant això, convertir Elx en ciutat verda europea no és solament entorns naturals, també és la manera en la qual la ciutat es comporta cap a la seua ciutadania, que no siga solament més rica econòmicament sinò una ciutat progressista, innovadora i respectuosa amb l’entorn”.

Protocol contractació laboral

I una de les mesures que ens aproparan cap a aquest objectiu són les relacions laborals entre l’administració pública i la ciutadania. Des de l’executiva de Compromís per Elx es proposa la creació d’un protocol que regule les relacions laborals entre les empreses públiques, fent un pas més cap a una contractació responsable i transparent.

“A més, proposem la inclusió d’aquest protocol tant en els plecs de condicions de les futures contractes com en els actuals. Volem negociar amb les empreses que presten serveis a l’Ajuntament d’Elx la inclusió d’aquest protocol perquè per a nosaltres, la transparència i el bon govern van de la mà i busquem amb aquesta mesura la igualtat de condicions a l’accés de l’ocupació pública”, ha apuntat la portaveu.