Compromís lamenta que Elx page una sentència de 90.000 euros per la nefasta gestió de Mercedes Alonso

El tancament de l’Estació Phoenix en 2012 i per conseqüència, el tancament de la cooperativa de producció del dàtil Datelx, portada a terme pel Partit Popular de Mercedes Alonso, condemna ara als il·licitans i les il·licitanes a pagar una sentència de 90.000 euros.

Segons el primer tinent d’alcalde de Compromís, Antonio García, “aquesta nefasta decisió política ha portat, a més de la destrucció d’un centre d’investigació de la palmera, únic en tota Europa i referent internacional, a la pèrdua d’una línia d’investigació del dàtil. L’autoritarisme de Mercedes Alonso ens ix molt car als il·licitans. El tancament de l’Estació Phoenix no soles suposà el fi de la investigació contra la plaga del morrut roig a Elx i la degradació de l’Hort del Gat sinó que també deixà a la cooperativa de producció del dàtil Datelx sense poder accedir a les seues instal·lacions durant anys”.

Continua García, “ara ens toca pagar 90.000 euros a tots els il·licitans i les il·licitanes per la nefasta gestió del PP”. García ha mostrat el seu suport als treballadors de Datelx que foren abandonats durant anys fruit d’una decisió arbitrària del PP, passant a ser un altra víctima del govern popular”.

Des de Compromís lamentem profundament aquesta situació que perjudicarà les arques municipals i als il·licitans i les il·licitanes.

Segons la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, “aquesta sentència de 90.000 euros que haurà d’assumir l’Ajuntament d’Elx, se suma al pagament de 400.000 euros de factures irregulars a Urbaser, també per la nefasta gestió del Partit Popular de Mercedes Alonso”.

“Una decisió arbitrària, política e il·legal que ha perjudicat la investigació de la plaga del morrut roig, la conservació de la palmera, així com els estudis amb el dàtil, ja que els seus investigadors que van veure d’un dia per a altre les instal·lacions tancades i sense poder accedir al material o als laboratoris”, ha conclòs Mollà.

Arxivat en: elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *