Compromís per Elx presenta una moció per a prevenir i intervenir l’assetjament escolar

Proposen crear un servei d’assessorament especialitzat, entre altres mesures 

El grup municipal de Compromís per Elx portarà al ple de gener una moció per a prevenir i intervenir l’assetjament escolar. Segons la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, “la prevenció d’aquesta xacra forma part de la lluita per la igualtat que deuen impulsar els poders públics, que mai no serà completa si no treballem al mateix temps contra altres desigualtats com el masclisme, la xenofòbia, l’homofòbia o el racisme. Correspon als poder públics, a la comunitat educativa, i als pares i  mares, intervenir davant d’aquests fenòmens. Però, els equips d’orientació i de suport es troben desbordats”.

Per tot això, Compromís creu que l’Ajuntament d’Elx deu ocupar un paper de prevenció que siga complementari als protocols actuals o futurs que es puguen posar en marxa. Pel que considera que “el consistori ha de ser protagonista actiu en la prevenció d’aquests problemes”.

En aquest sentit, es proposa acordar que l’ajuntament s’implique amb la posada en marxa d’iniciatives que contribuïsquen a pal·liar aquest problema. Entre les propostes, l’organització d’activitats de divulgació dirigides a professors, famílies i alumnes per a facilitar la detecció del bullying o assetjament escolar; la creació d’una campanya de sensibilització dirigida a la comunitat educativa i a la societat en general; així com estudiar la possibilitat de posar en marxa un servei d’assessorament especialitzat, mitjançant una línia telefònica gratuïta, o a través del servei de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) o dels Serveis Socials. Un servei destinat a prestar atenció i orientació a les víctimes, inclòs la realització de denúncies de situacions d’assetjament escolar i violència escolar entre l’alumnat, entre altres mesures.

Arxivat en: Cultura i Educació, derechos, Educació, elx, Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *