El Consell nomena al biòleg Vicent Sansano president de la Junta Rectora del PN d’El Fondo

La reunió del Consell del passat divendres, a proposta de la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, acordà nomenar els nous presidents de les Juntes Rectores de 10 dels 22 parcs naturals valencians. Entre aquests parcs figura el PN d’El Fondo per al que s’ha triat al biòleg Vicent Sansano, històric activista pel medi natural i coordinador de Sostenibilitat de Compromís per Elx.

Compromís vol mostrar la seua satisfacció perquè per primera vegada es pose al capdavant d’aquests òrgans de gestió dels parcs  a persones coneixedores del medi natural amb una llarga trajectòria de lluita per la seua conservació vinculats als espais que van a gestionar i, per això mateix, bons coneixedors de la seua problemàtica.

Segons va explicar la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, “les juntes rectores són òrgans de caràcter consultiu en els que estan representats els diferents interessos socials i econòmics directament implicats en la gestió activa dels parcs naturals. Informen sobre assumptes rellevants com els plans rectors d’ús i gestió o els plans de prevenció d’incendis forestals, entre altres”.

Vicent Sansano és Catedràtic de Biologia i Geologia jubilat i és membre de la Càtedra UNESCO d’Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible de la UNED.  Ha publicat diversos llibres sobre el medi natural i nombrosos articles sobre aquest i sobre educació ambiental en revistes especialitzades i revistes de divulgació. Té una llarga relació amb el Parc Natural d’El Fondo i amb la resta de zones humides de la comarca.

El nomenament dels presidents de les Juntes Rectores dels 12 parcs restants, entre els quals es troba el PN de Les Salines de Santa Pola, es produirà en una pròxima reunió del Consell.

Arxivat en: agrícoles, camp, Comarcal, elx, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *