Compromís-Podemos És el moment ha mostrat la seua satisfacció pels resultats electorals, “el bipartidisme s’ha trencat, ha perdut vots tant a escala provincial com a escala local, el Partit Popular diu que ha guanyat però ha perdut més de 27.000 vots des de les últimes generals i el PSOE més de 7.000”.

És el moment ha donat les gràcies a “totes eixes persones que feren del diumenge un dia amb somriures, als que confiaren en aquesta candidatura i als més de cent apoderats que ahir estigueren treballant”, ha assenyalat la portaveu de l’executiva local, Tamara Martínez Lidón  qui ha apostillat que “el bipartidisme ha mort, li hem fet el sorpasso al PSOE, som la força del canvi i estem ací per a quedar-nos-en”.

La portaveu ha mostrat la seua alegria per poder comptar amb un diputat de la comarca a Madrid, Ignasi Candela de Crevillent i ha agraït a la ciutadania el seu suport. “Ha sigut la ciutadania la que ha estat al nostre costat i ens ha donat suport perquè ara sigma la segona força en la Comunitat amb nou diputats”.

Per la seua banda, el secretari de Podemos Elx, José Vicente Bustamante, ha assegurat que “s’han trencat tots els esquemes de la configuració i escenari polític de la Comunitat Valenciana i a escala estatal ha passat el mateix. S’obri un nou temps, el país ja no és el que era, hi ha un país vell que s’ha quedat enrere, comença una etapa de noves formes de fer política on haurem de dialogar”.

Respecte al bipartidisme, Bustamante ha afirmat que “s’ha trencat, esperem, no tindre ’l en molt de temps o mai, i començarem una nova etapa amb molt de treball i il·lusió amb l’objectiu de què es blinden els drets socials que és per això que estem ací, per a aconseguir que les persones tinguen una vida digna de ser viscuda”.