El Centre de Congressos va omplir anit les seues butaques de somriures. Compromís-Podemos És el moment ha demanat a Elx que aquest diumenge mostren la seua indignació a les urnes i complete el canvi que van iniciar el 24 de maig amb el suport als dos partits.

L’acte el van protagonitzar els dos candidats per la província d’Alacant, Rita Bosaho i Ignasi Candela, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, cap de llista de Podemos Salamanca i presidenta de l’Associació Gitanes Feministes per la Diversitat, María José Jiménez, el candidat al Senat José Vicente Bustamante i la diputada atòmica i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà.

Segons la cap de llista per Alacant, “el dia 20 anem a treure’ls els colors. Estem ací perquè estem cansats de la indecència política que ens ha governat. Ens avergonyim del país que ens estan deixant i la nostra demanda és recuperar un país per a tots i per a totes”.

Per la seua banda Candela assegurà que “anem a guanyar les eleccions, és l’hora de la gent corrent i decent. Els nostres pilars bàsics són la transparència, decència, democràcia i drets socials i no entrarem en cap pacte que no els incloga”.

També Oltra manifestà que “el diumenge anem a fer història. El PP ha pres decisions i ha aprovat lleis que són les majors traïcions al poble que s’han viscut en dècades. Ens han retallat en llibertats, drets i en tot aquell que permet a les persones tindre una vida digna. Por tot allò, és el moment”.

Oltra es va referir al famós vot útil i ha assegurat que “el vot inútil és el que fiques en l’urna i ja t’has penedit. El vot útil és el que et fa sentir orgullós”. I va ensenyar el seu millor somriure quan es va referir a les enquestes prohibides, “diuen alguns a Andorra que la dreta ja no suma. Volem construir governs que mai abandonen a la gent que ens necessita”.

Jiménez va mostrar el seu orgull i el de Gitanes Feministes “per poder compartir forces amb una lleona com és Mónica Oltra”. Assegurà que “és el moment de la gent dels pobles i de les dones rurals que necessiten aquest canvi més que ningú”.

Segons el secretari general de Podemos Elx i candidat al Senat, “volem un país sense corrupció, amb democràcia, amb serveis públics universals i de qualitat, un país en el qual els joves no hagen de marxar a l’exterior, un país que no desnone famílies, un país en el qual la cultura no siga el benefici d’uns pocs i un país que cuide a les seues dones”.

Per la seua banda Mollà ha demanat el vot als il·licitans i a les il·licitanes, “demanem que el canvi que féreu en maig el completeu ara en desembre. En maig aconseguirem situar Elx en eixe canvi, però hem de fer més perquè quedarà com una anècdota. Ens han deixat un país de vergonya, brut de corrupció. Votar a Compromís-Podemos és la garantia de tirar al PP i fer polítiques de canvi”. Segons Mollà, “fa anys que ens estan espoliant milers de milions d’euros que eren nostres, un deute de més de 14.000 milions d’euros, que no han arribat i que anaven destinats a dependència, sanitat i educació”.