Candidats de la confluència Compromís-Podemos És El Moment i representants polítics de les formacions taronja i morada han celebrat aquest cap de setmana una mesa d’economia al Centre de Congressos Ciutat d’Elx per a compartir les propostes econòmiques del seu programa electoral. La mesa ha comptat amb agents econòmics del municipi, empresarials i sindicals i tots han coincidit en la forta aposta per les xicotetes i mitjanes empreses.

És el moment presenta un programa amb més de mil propostes arreplegades en més de cent pàgines en les quals destaquen la reindustrialització, la creació d’una banca pública, l’economia social, la recuperació de l’economia de les famílies i dels serveis públics.

A la trobada han assistit els economistes i candidats número dos y quatre per Alacant, Ignasi Candela i Vicent Molina. També el secretari general de Podemos a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, la diputada a Les Corts i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, el diputat provincial de Compromís, José Manuel Penalva i el candidat al Senat Isaac Torregrosa. I a la cita no pogueren faltar l’Associació pel Desenvolupament Rural del camp d’Elx (ADR), Volem Palmerar, Salvem al Mercat, Intersindical i Àgora Elx.

Per la seua banda, Molina ha assegurat que “cal recuperar la dignitat de les persones i invertir la reforma laboral que ha acabat amb tots els drets socials dels treballadors i treballadores. Recuperar els convenis col·lectius, poder comptar amb les xicotetes empreses, les empreses familiars, parlem de reindustrialització del territori”.

Candela s’ha referit al “necessari canvi de model productiu i a la creació d’una banca pública que puga garantir la inversió de les xicotetes i mitjanes empreses oferint-les tipus d’interès raonables i augmentar així el poder adquisitiu de les famílies”. També Montiel s’ha referit a l’economia social “perquè les famílies puguen realitzar un major consum i recuperar les despeses en serveis públics”. Segons el secretari general, “hem d’apostar per una banca pública, eliminar la dependència financera exterior i recuperar les despeses en serveis públics”.

Montiel ha manifestat la seua aposta per “un sistema de finançament just, que es traduïsca en ocupació i que acabe amb l’espoli sistemàtic d’allò que és públic per l’enriquiment d’uns pocs i en detriment de la resta de persones”.

També Mollà, ha expressat la seua visió i ha assenyalat que “existeixen oportunitats d’ocupació en sectors com el de gestió de residus que no s’han sabut o volgut explotar, grans oportunitats que deriven d’explotar aquests diversos serveis que el PP ha convertit en un caos”. Així mateix, ha assegurat que “Elx és un referent industrial dels més potents de la Comunitat Valenciana en innovació i investigació, però en producció és evident que no”.