Mollà: “L’Ajuntament ha de ser un aliat de les dones en la lluita contra la desigualdat”

La candidata de Compromís per Elx a l’alcaldia, Mireia Mollà, ha explicat hui la necessitat que l’Ajuntament siga un ferm defensor “dels drets de la dona i de la lluita per la igualtat, impulsant activament polítiques que milloren la situació actual de desigualtat que patixen les dones a través d’una potent regidoria de la Dona que hauria de ser reforçada perquè siga la coordinadora de totes les accions que es duguen a terme en la lluita per la igualtat a Elx

Mollà ha insistit en el fet que “és des de les institucions des d’on més es pot incidir en l’eliminació de la desigualtat en el nostre dia a dia ja que té la capacitat de visibilizar molt la necessitat de combatre esta xacra social; per exemple des de Compromís afavorirem el reconeixement a figures femenines, tan oblidades en molts casos, dotant els seus noms a carrers o centres municipales

Eliminarem els missatges sexistes que puga aparéixer en els missatges institucionals, i establirem un codi de llenguatge inclusiu i no sexista que s’haurà de promoure des de l’Ajuntament

Finalment ha seguit Mollà destacant que “no podem oblidar tantes dones que hui en dia estan patint assetjament i maltractament a Elx, i l’Ajuntament ha d’estar al seu costat; elaborarem un pla de visibilització de l’assetjament sexual i de suport a les seues víctimes, i un pla de xoc contra la violència de gènere que contemple programes de prevenció en centres educatius, incrementant el nombre de cases d’acollida i centres d’urgència per maltractament i el disseny i realització de programes d’inserció en el món laboral així com millorar el suport psicosocial per a dones que han patit maltractament

Ha conclòs Mollà advertint que “no podem construir un municipi just donant l’esquena a una realitat que encara està lluny de desaparéixer, la realitat de la desigualtat de les dones en la nostra societat, i han de ser les institucions les bandereres d’esta lluita, per descomptat també a nivell local; l’Ajuntament ha de ser un aliat de les dones en la lluita contra la desigualdat“.

Arxivat en: Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *