La candidata de Compromís a l’Alcaldia d’Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “presentem les nostres propostes de govern per a millorar Elx, propostes amb les que respondre a l’emergència democràtica, econòmica, social i ambiental que travessa el nostre municipi i que consoliden un model de present i de futur per a Elx sostenible a llarg termini” i ha afegit que “volem fer polítiques amb valors i principis i introduint el concepte de responsabilitat social”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui junt a Antonio García i Felip Sànchez, el número dos i tres de la candidatura, respectivament. Les propostes de govern seran presentades hui a les 19.30 hores en el restaurant Marfil (plaça de Les Flors).

 

La candidata a l’Alcaldia ha continuat dient que“volem recuperar el diàleg i el consens amb la ciutat, hui comptem amb una alcaldessa que dóna l’esquena als ciutadans i ciutadanes, que actua de manera autoritària i opaca i davant això des de Compromís considerem que des de la transparència, el diàleg i el consens podem construir un Elx de present i de futur”.

 

“En este sentit, entenem que Elx compta amb un ric teixit social, format per nombroses entitats cíviques amb les que l’Ajuntament ha de treballar de manera directa, ja que són les que coneixen de manera directa el problema dels barris i dels ciutadans i ciutadanes i amb les que s’ha de treballar per posar solució a les emergències que estem travessant”, ha destacat.

 

Alhora, Mireia Mollà ha apuntat que “apostem per aprofundir en les eines de participació ciutadana, per fer de l’Ajuntament un agent actiu en la generació d’ocupació de qualitat i sostenible, per garantir una atenció social integradora, per assegurar la sostenibilitat ambiental en el municipi, per plantejar un urbanisme racional i inclusiu, per aprofitar el potencial de l’activitat agrícola, per defensar una sanitat i educació públiques i de qualitat, per impulsar un model de cultura creadora i per la defensa decidida dels drets i llibertats de les persones”.

 

“I també volem destacar un concepte novedós que incloem en el nostre programa i és la posada en marxa d’una Regidoria de Responsabilitat Social que establisca mecanismes de diàleg i rendició de comptes amb la ciutadania, doncs un bon govern ha de ser capaç d’impregnar de valors i principis a totes les seues polítiques”, ha ressaltat.

 

Per la seua banda, Antonio García ha afirmat que “es tracta de donar resposta a les quatre emergències bàsiques com a prioritat d’un govern local que ha de centrar-se en rescatar a les persones i garantir una vida digna per a tots els seus habitants”.

 

Felip Sànchez ha indicat que “cal destacar que el nostre és un programa col·laboratiu, ja que ha estat obert a les propostes que la ciutadania ens ha fet arribar a través d’internet i continuarà obert per a que els il·licitans i il·licitanes ens seguisquen fent les seues aportacions, doncs no tenim una proposta tancada, sinó propostes que es vagen adaptant a les diferents situacions i donant resposta a les necessitats de la ciutadania”.

 

El programa electoral es pot consultar a la web:

http://elx.compromis.net/propostesperelx/