Des del 2006 no s’ha reunit aquest òrgan que preceptivament s’ha de reunir, com a mínim, una vegada a l’any.

El coordinador de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha explicat hui que “ens congratulem que l’equip de govern reconega les deficiències denunciades per Compromís en el horts de Toni Escorina i Nal i finalment s’haja decidit a actuar-hi tal com demanàvem”.

Tot i això, Sansano ha afegit que “no són aquests els únics horts que presenten deficiències greus de gestió, ni tampoc els que es troben en un estat més degradat. Particularment greu ens sembla la degradació de l’Hort del Bosquet, dins el mateix casc urbà, i altres dels voltants de la ciutat tant al sud com al nord”.

Per això demanem la reunió del Patronat del Palmerar prevista en la legislació per aquests casos i que s’ha de reunir preceptivament, com a mínim una vegada a l’any. Segons ens consta aquest òrgan porta sense reunir-se des de l’any 2006”. ha apuntat.

El coordinador de Sostenibilitat Ambiental ha assenyalat que “no tenim notícia sobre quan s’ha pogut produir la reunió del patronat que cita el regidor Rodríguez. En cap moment s’ha donat a conèixer la seua convocatòria ni s’ha informat sobre ella. Probablement el Sr. Rodríguez s’està referint a alguna gestora o alguna comissió tècnica d’aquest, però no a la reunió del patronat ”.

Demanem que s’aclare aquest punt i que, si és cert que s’ha reunit el Patronat del Palmerar, demanem també a l’equip de govern que faça pública l’acta de l’esmentada reunió per a que els ciutadans puguem conèixer quins han estat els temes tractats i els acords presos; així com qui ha presidit aquesta reunió i quins càrrecs de la Generalitat i l’Ajuntament hi han assistit, si s’ha escoltat al representant dels cultivadors de palmeres, etc.” ha apuntat.

Sansano ha destacat també que “els propietaris dels horts on intervé l’ajuntament, no sols han de pagar les despeses ocasionades. La legislació preveu sancions per aquells que descuiden les seues obligacions de conservació; així com ajudes per aquells propietaris que no puguen fer front a les despeses de la correcta gestió dels horts. En qualsevol cas, és el Patronat del Palmerar l’òrgan competent per a prendre les decisions al respecte; i no cap gestora o comissió tècnica. Per això demanem la seua convocatòria”.

En Compromís per Elx som conscients de que el palmerar d’Elx no és fàcil de gestionar i per això hem oferit sempre una mà estesa a la col·laboració dins de les nostres possibilitats, però aquesta ajuda ha estat sempre rebutjada amb desaire per l’equip de Mercedes Alonso, amb desqualificacions i insults cap a la nostra formació”, ha lamentat.

Vicent Sansano ha conclòs que “estem convençuts que ocultant la realitat i carregant amb insults i desqualificacions contra aquells que la denuncien, no resoldrem el problema i, per tant, des de Compromís demanem a Mercedes Alonso una gestió transparent, participativa i, a ser possible, amb un somriure perquè sols així podrem superar este i altres problemes”.