Compromís demana que es concrete el pressupost del pla de lluita contra el morrut roig

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha demanat hui que “l’Ajuntament concrete amb quin pressupost compta el pla de lluita contra el morrut que ha previst portar a terme junt a la Generalitat i el Ministeri de Medi Ambient, ja que volem comprovar que es tracta d’una iniciativa realment vàlida i no una altra promesa buida”.

Sansano ha assenyalat que “l’equip de govern s’ha disposat a reaccionar després de dos anys i mig de legislatura, tot i que des de entitats com Compromís hem estat alertant de la gravetat de la plaga i de la importància de demandar al Govern valencià i a l’estatal que s’implicaren realment en esta lluita”.

“De fet, l’equip de govern s’ha negat a sumar-se a les esmenes que hem vingut presentant als pressupostos de la Generalitat i del Govern central per disposar una partida a la lluita contra el morrut, esmenes que estes dues administracions també ens han rebutjat”, ha afegit.

El coordinador de Medi Ambient ha destacat que “ara el regidor de Via Pública, Manuel Rodríguez, ha d’admetre que la seua estratègia d’ignorar l’abast del problema i dir que la plaga està sota control era una irresponsabilitat, ja que el que s’havia d’haver fet des d’un primer moment era la importància de l’atac del morrut contra este Patrimoni de la Humanitat”.

Vicent Sansano ha afirmat també que “esperem que el treball de les tres administracions permeta una lluita eficaç contra l’insecte, que no entén de fronteres i, per tant, necessita d’una resposta coordinada que garantisca la continuïtat del nostre palmerar”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *