Compromís rebutja ampliar les altures de l’E-16 atès l’impacte paisatgístic en zones del Palmerar històric

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, s’ha mostrat hui en contra de la construcció d’edificis de huit plantes en el sector E-16 de la ciutat, “doncs això tindrà un greu impacte paisatgístic en una zona de la ciutat que alberga part del Palmerar històric, declarat Patrimoni de la Humanitat, i, en este sentit, demanem a l’equip de govern que paralitze el desenvolupament d’este pla”. 

Mollà ha assenyalat que “és obvi que esta zona de la ciutat no pot acollir construccions de huit plantes, però ni tan sols de set altures i per això des de Compromís votàrem en contra de la modificació que es va portar a terme l’any 2011, al ser un terreny on es troben restes arqueològiques, que està afectat per l’autoritat de la conca i, a més, depèn del Pla Especial del Palmerar”. 

La portaveu de Compromís per Elx ha continuat dient que “davant esta situació, entenem que el pla hauria de revisar-se en el pròxim PGOU per a que comptara amb totes les garanties, però en qualsevol cas rebutgem una actuació urbanística que alteraria totalment la visió del Palmerar que es té des del sud del municipi”. 

“A més, en contra del que ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Vicente Granero, és evident que la superfície construïda sí augmenta en un 15 per cent”, ha ressaltat Mireia Mollà, que ha instat a Granero “a explicar quines contrapartides ha exigit als promotors a canvi d’este augment de l’edificabilitat, com podria ser condicionar el llit del riu Vinalopó per al seu ús públic”.   

Pròrroga en la concessió d’autobusos

Sobre la pròrroga de set anys que l’Ajuntament ha concedit a Auesa per la gestió del transport públic, la portaveu de Compromís per Elx ha assegurat que “de nou estem davant una operació opaca de l’equip de Mercedes Alonso, on no s’explica a la ciutadania quin és el cost real d’una operació que òbviament beneficia a l’empresa i sobre la que tots els il·licitans i il·licitanes tenim dret a conèixer els detalls”. 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *