La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha destacat hui que “el mercat tradicional juga un paper fonamental en l’economia de la ciutat i també suposa un element molt important per revitalitzar la vida del municipi i cadascun dels seus barris i, en este sentit, és necessari, que des del govern municipal es posen en marxa mesures per impulsar-lo”.

Mollà ha indicat que “en el plànol econòmic, el mercat tradicional és una garantia de feina estable i suposa un model de negoci sostenible, pel que cal seguir desenvolupant un concepte de centre comercial obert que siga atractiu per als ciutadans i puga competir davant l’oferta de les grans superfícies”.

“Ens trobem amb què cada dia tanquen més botigues del centre de la ciutat i dels diferents barris, un fet que té greus conseqüències per a l’economia local, per als serveis dels que disposen els veïns i veïnes d’Elx i, en general, per a la qualitat de vida d’estos ciutadans i ciutadanes”, ha assenyalat.

En este sentit, la portaveu de Compromís per Elx ha assegurat que “les polítiques del govern del PP no poden anar exclusivament encaminades a impulsar la creació de grans superfícies, sinó que han de donar prioritat al manteniment d’este comerç local que garanteix la redistribució de la riquesa i la revitalització de la ciutat”.

“Apostar pel comerç tradicional, un sector que complementa a altres com el turisme, l’agricultura o la indústria, vol dir apostar per un model de ciutat amable, sostenible, respectuosa amb l’entorn, feta a mida de la ciutadania i, en definitiva, fomentar una ciutat més humana”, ha conclòs Mireia Mollà.