Compromís considera que el pla de lluita contra el morrut presentat per l’Ajuntament no preveu mesures efectives per aturar la plaga

El portaveu de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha assegurat hui que “el pla de lluita contra el morrut roig que ha presentat l’equip de govern del PP és molt deficient, si tenim en compte que les mesures que presenta es basen únicament en estudis i formació de personal, però no inclou accions per aturar l’expansió de la plaga”.

Sansano ha assenyalat que “este pla, que ha sigut presentat després de mesos d’anunci, es limita a formar el personal de parcs i jardins per identificar la presència de l’insecte i a anunciar un hipotètic conveni amb la Universitat Miguel Hérnandez (UMH) per a que siga facilitada una trituradora i un altre amb la Universitat d’Alacant (UA) sobre un projecte d’investigació”.

“Però cal destacar que mentre l’Ajuntament es vanagloria d’este pla insuficient, les temperatures comencen a pujar i l’amenaça del morrut roig s’intensifica, sense que l’equip de govern anuncie cap tractament ni mesura concreta per aturar l’avançament de la plaga sobre el nostre palmerar, distingit com a Patrimoni de la Humanitat”, ha indicat el portaveu de Medi Ambient.

Vicent Sansano ha apuntat que “el pla no detalla ni tan sols les partides que l’Ajuntament destinarà a les activitats plantejades ni les característiques dels cursets de formació, a més, quan parla de la destrucció de palmeres cal que el govern municipal explique quants diners costa a les arques municipals la destrucció de palmeres que fa Tragsa i aclarisca per què s’escull sempre a esta empresa si hi ha altres amb preus més competitius i de la mateixa ciutat”.

Vicent Sansano ha lamentat que “l’equip de govern actue de manera temerària amb un tema tan greu, per al que no aplica un pla de lluita integrada, i que avança ràpidament sobre el nostre palmerar, ja que cada dia està més estés i millor adaptat al nostre territori, i per això mateix, és més fort i resulta més difícil aturar-lo”.

Davant esta situació, el portaveu de Medi Ambient ha garantit que “des de Compromís per Elx seguirem treballant per a que l’Ajuntament, però també la resta d’administracions, que són les que haurien d’aportar els recursos suficients per lluitar contra el morrut, es comprometen a responsabilitzar-se vertaderament de l’assumpte”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *