La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “la modificació del Pla Especial de Protecció del Clot de Galvany que proposa l’equip de govern del PP és en realitat un atac directe a la preservació del paratge, ja que l’únic que busca és asseure les bases per urbanitzar en la zona”.

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la visita reivindicativa al Clot de Galvany que han organitzat Compromís per Elx, Ecologistes en Acció i Amigos de los Humedales del Sur (AHSA) per a este matí.

La portaveu local ha indicat que “el nostre objectiu és donar a conèixer a la ciutadania l’agressió que el govern municipal vol portar a terme al rebaixar la protecció de l’espai contigu al carrer Gran Via d’Arenals i el del paratge conegut com el Fondet de la Senieta, de manera que a estes dues zones, que formen part de l’àrea d’amortiment del Clot, es puguen autoritzar activitats com bars, berenadors, xiringuitos, instal•lacions esportives o campaments de turisme”.

En este sentit, Mireia Mollà ha destacat que “estes activitats ja s’ofereixen a altres àrees pròximes com Arenals del Sol i l’Altet i, per tant, no es justifica de cap manera que l’equip de Mercedes Alonso obriga les portes a urbanitzar este paratge natural” i ha afegit que “amb este foment de l’economia especulativa l’únic que va a aconseguir el PP és hipotecar el futur de la nostra ciutat”.

Alhora, el portaveu de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha assenyalat que “les activitats que passen a autoritzar-se impacten també negativament sobre el corredor ecològic entre àrees LIC i ZEPA que formen part de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000 i que estan incloses, algunes d’elles, en l’àmbit del Clot i, a més, afecta especialment una zona humida com és el Fondet de la Senieta”.

Sansano ha destacat que “l’Ajuntament encara no ha contestat a les al·legacions registrades per Compromís fa més de dos mesos contra la modificació del pla i, per tant, reclamem a l’equip de govern que ens done ja una resposta i que explique a tota la ciutadania per què s’ha pres esta mesura que atempta contra el nostre patrimoni natural i només obeeix a interessos urbanístics”.