La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha afirmat hui que “des de la nostra formació exigim a l’equip de govern una aposta més decidida per la igualtat, i no només mesures que queden molt bé sobre el paper, però que després no es tradueixen en corregir realment la discriminació que a dia de hui encara pateixen les dones”.

Mollà ha indicat que “este govern municipal ha de ser ambiciós en la seua lluita per la igualtat i, en este sentit, hauria d’incloure qüestions com que les empreses de més de cent treballadors que vulguen accedir a contractes de l’Ajuntament estiguen obligades a tenir un pla d’igualtat”.

“Entenem que des de l’administració local es poden impulsar moltes mesures per aconseguir l’igualtat”, ha defensat la portaveu de Compromís per Elx, que ha detallat altres propostes com “assegurar la participació de les dones en els assumptes municipals i garantir l’adopció d’una perspectiva de gènere en el disseny de les polítiques de totes les àrees de l’Ajuntament”.

Per a Mireia Mollà, “la resposta davant la discriminació de la dona ha de ser global i transversal i no pot quedar reduïda a un àmbit independent, doncs este és un problema social que obeeix als patrons masclistes que, malauradament, encara perviuen”.

En este sentit, la portaveu local ha criticat que l’equip de Mercedes Alonso haja adoptat decisions regressives com substituir el Consell de a Dona pel Consell d’Igualtat i Família, una mesura amb la que es pretén reduir el paper de la dona a l’àmbit domèstic o circumscriure les qüestions familiars només a la dona”.

Alhora, Mollà ha assenyalat que “este equip de govern no pot parlar del foment de la igualtat si tenim en compte que el número de regidors és el doble que el de regidores”.

“Des de Compromís per Elx seguirem treballant per oferir mesures per aconseguir la igualtat des de l’àmbit municipal, unes propostes que no entendríem que foren rebutjades pel govern local si realment està decidit a lluitar contra la desigualtat de gèneres”, ha conclòs la portaveu.