Compromís per Elx considera que l’any de govern del PP ha provocat un retrocés social i econòmic

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “des de la coalició entenem que este any de govern del PP ha provocat un retrocés social, cultural, mediambiental i, per descomptat, econòmic en la ciutat i que la gestió de l’alcaldessa, Mercedes Alonso, ha estat plena de promeses incomplertes”.

Mollà ha realitzat estes declaracions durant al roda de premsa que ha ofert hui junt al portaveu adjunt de Compromís per Elx, Carlos Conejo. Els dos membres de la coalició han valorat el primer any de govern del PP en l’Ajuntament d’Elx.

La portaveu de la formació ha explicat que “s’ha abandonat una visió de futur per a la ciutat i així ho demostren mesures com la cancel·lació del projecte Porta d’Elx, la paralització del PGOU, permetre edificar en el Palmerar històric o la supressió de la Regidoria de Medi Ambient; actuacions que proven que no s’està treballant per un desenvolupament sostenible i amb garanties”.

“Al mateix temps, la gestió del PP durant este any s’ha caracteritzat per actuacions revengistes i totalment inapropiades com el canvi de noms de carrers i equipaments públics, una qüestió que evidència la baixesa política de l’equip de govern i una evident manca de cultura democràtica”, ha afegit.

Mireia Mollà ha indicat també que “este ha sigut el govern de les promeses electorals incomplertes, doncs no s’ha creat més ocupació i sí s’han pujat els impostos, mentre que anuncis com el servei de taxi gratuït a les pedanies o la donació del sou a Cáritas han quedat només en fum”.

“Els ciutadans i ciutadanes d’Elx estan patint, alhora, un greu deteriorament dels serveis públics amb la eliminació del Bus Lliure, l’augment dels preus de les piscines i instal·lacions esportives o el tancament de biblioteques i deficiències en la neteja i en el manteniment de passos de zebra o semàfors”, ha destacat.

La portaveu de Compromís per Elx s’ha referit al “retrocés cultural i de les llibertats a la ciutat, doncs s’ha banalitzat la programació cultural, s’ha encetat un clar procés de marginació del valencià, s’han eliminat els premis Ciutat d’Elx, s’ha rebaixat la visibilitat del festival Diversa i s’ha suprimit la separació de la institució pública amb l’església, com demostra la obligació als regidors a portar vestimenta religiosa durant les desfilades de Setmana Santa”.

“Alhora, s’ha fet pagar al crisi als funcionaris interins mentre han augmentat els càrrecs de confiança, moltes vegades de manera opaca, i s’han pres decisions a favor de la privatització de l’ensenyament en detriment del bé públic, com la cessió de l’antic palau de justícia al CEU”, ha considerat.

Mireia Mollà ha afirmat que “lamentablement, l’actual oposició en l’Ajuntament d’Elx tampoc ofereix un projecte diferent ni propostes alternatives, sembla esperar a que caiga el govern abans que preocupar-se per presentar propostes de pes”.

La portaveu de Compromís per Elx ha insistit en què “este ha sigut un any negatiu per a la situació econòmica i social de la ciutat i, per tant, volem que l’equip de govern es pose les piles, ja que el que Elx necessita és un govern seriós i efectiu davant la crisi”.

Arxivat en: Local

Comentaris

 1. Miguel Ángel diu:

  Seguro que somos muchos los que compartimos vuestras ideas (incluso algunos os hemos votado) pero que nuestro dominio del valenciano no es tan bueno com oquisieramos, y a veces no nos llega todo lo que queréis expresar. Me guatría (y es una idea) que en la medida de lo posible se usara ADEMÁS el castellano, pues como he dicho a alugunos que tenemos muco en común con vuestro poryecto, se nos hace dificil la comprensión el Valenciano (muy a nuestro pesar).

  Espero no se tome este comentario como un ataque al valenciano (que hay gente muy susceptible) sino como un deseo de poder entender vuestros mensajes de manera más clara para los que no dominamos una segunda lengua.

  Un saludo,

  • elx1 diu:

   Miguel Ángel,

   Entendemos que la lengua no tiene que ser un elemento de conflicto. Compromís per Elx defiende y potencia el uso del valenciano, pero no es contrario al uso del castellano. De hecho, en esta web podrás ver que utilizamos ambos idiomas. Estamos trabajando para poder colgar la información en ambas lenguas. Mientras, no dudes en ponerte en contacto con nosotros si tienes alguna duda. Un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *